Δεν τα κατάφερε η Λαμία απέναντι στην ΑΕΚ

Την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Super League, σε ισάριθμους αγώνες, γνώρισε το βράδυ της Κυριακής (27/9) η Λαμία στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 3-0. Γκαρσία, Κρίστισιτς και Ενομπακάρε οι σκόρερς για τους γηπεδούχους. Καλός ο ρυθμός του αγώνα σε αρκετά σημεία, τον αδικεί το τελικό σκορ, αφού θα μπορούσαν να επιτευχθούν ακόμη […]

27 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Super League, σε ισάριθμους αγώνες, γνώρισε το βράδυ της Κυριακής (27/9) η Λαμία στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 3-0.

Γκαρσία, Κρίστισιτς και Ενομπακάρε οι σκόρερς για τους γηπεδούχους. Καλός ο ρυθμός του αγώνα σε αρκετά σημεία, τον αδικεί το τελικό σκορ, αφού θα μπορούσαν να επιτευχθούν ακόμη περισσότερα τέρματα.

Μια καλή ευκαιρία για τη Λαμία σημειώθηκε μόλις στο 5’. Ο Προβυδάκης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ για τους γηπεδούχους, ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά, αλλά η έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια.

Στο 14’ ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ. Ο Λόπες σέντραρε από αριστερά για τον Ανσαριφάρντ. Αυτός κοντρόλαρε τη μπάλα, αλλά ο Αντέτζο την έδιωξε πάνω στον Γκαρσία, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Ο καλός ρυθμός του παιχνιδιού μέχρι εκείνο το σημείο έπεφτε σταδιακά, μέχρι να φτάσουμε στο 37’ για μια καλή ευκαιρία. Οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν ωραία το τρίγωνο κι αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Μπακάκης μες στην περιοχή, την προβολή του οποίου πρόλαβε ο Επασί σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Προβυδάκης έκανε ωραία προσπάθεια, έπιασε το δυνατό μακρινό σουτ, το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Τσιντώτας.

Απίστευτη ευκαιρία για τους «κιντρινόμαυρους» στο 50’. Ο Μαχαίρας ελίχθηκε όμορφα από αριστερά και γύρισε τη μπάλα στο πίσω δοκάρι για τον Ανσαριφάρντ. Αυτός στην κίνηση έστειλε εξ επαφής στο οριζόντιο δοκάρι τη μπάλα, η οποία κατέληξε στον Μάνταλο, που την έστειλε με τη σειρά του με κεφαλιά στο δεξί δοκάρι του Επασί.

Τεράστια ευκαιρία για τη Λαμία στο 58’. Ο Ρόμανιτς ελίχθηκε από δεξιά και πέρασε μπροστά για τον Καραμάνο, ο οποίος γύρισε τη μπάλα, την οποία έδιωξαν οι αμυντικοί της ΑΕΚ σε κόρνερ πριν προλάβει κάποιος παίκτης των «μπλε» να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 65’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Μαχαίρας έστρωσε ωραία τη μπάλα στον Κρίστισιτς έξω απ’ την περιοχή κι αυτός έπιασε το δυνατό σουτ με το αριστερό, σημειώνοντας με ωραίο τρόπο το 2-0.

Ο Ρόμανιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας στο 78’, μετά από άσχημο διώξιμο του Τσιντώτα, αλλά από το ύψος του πέναλτυ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της «Ένωσης». Το κόρνερ που ακολούθησε πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους Φθιώτες.

Στο 85’ η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Αλμπάνης γύρισε τη μπάλα από αριστερά στον Ενομπακάρε κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Επασί στο ντεμπούτο του.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (53’ Βασιλαντωνόπουλος), Χνιντ, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος (61’ Σιμόες), Γκαρσία (46’ Λιβάια), Μαχαίρας (75’ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (76’ Ενομπαγκάρε).

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Προβυδάκης, Σκόνδρας (77’ Μπιανκόνι), Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νιάς (60’ Μπουλούλης), Χατζηστραβός (57’ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (76’ Βιγιάλμπα), Ρόμανιτς.

Το προφίλ της 3ης αγωνιστικής

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλωνας Αθηνών –

Σάββατο 26/9

Βόλος – ΠΑΟΚ 0-0

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0 (48’ Ελ Αραμπί, 86’ Καφού)

Κυριακή 27/9

Άρης – Γιάννινα 2-2 (48’ Φετφατζίδης, 67’ Ματίγια – 15’ Ναουμέτς, 22’ Παντελάκης)

ΟΦΗ – Ατρόμητος 2-2 (49’, 56’ Σαρδινέρο – 45’+5’ Μανούσος, 90’+3’ Γούτας)

ΑΕΚ – Λαμία 2-0 (14’ Γκαρσία, 65’ Κρίστισιτς, 85′ Ενομπακάρε)

Δευτέρα 28/9

19:30 Λάρισα – Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία

  1. Άρης 7
  2. Ολυμπιακός 6 *
  3. ΑΕΚ 6 *
  4. ΟΦΗ 5
  5. ΠΑΟΚ 5
  6. Βόλος 4
  7. Αστέρας Τρίπολης 3 *
  8. Ατρόμητος 2
  9. Γιάννινα 1 **
  10. Παναιτωλικός 1
  11. Απόλλωνας Αθηνών 0 ***
  12. Λάρισα 0 **
  13. Παναθηναϊκός 0 **
  14. Λαμία 0

* Έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

** Έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα.

*** Έχει τρία παιχνίδια λιγότερα.

Επόμενη αγωνιστική

Απόλλωνας Αθηνών – Λάρισα

Ατρόμητος – ΑΕΚ

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

Παναθηναϊκός – Άρης

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης

Γιάννινα – Ολυμπιακός

Λαμία – Βόλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024