Φυτεία με 1.900 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκαν στην Τραγάνα Λοκρίδας

Φυτεία με χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε δύσβατη ημικρημνώδη περιοχή στη θέση Κολάκα στην Τραγάνα Φθιώτιδας. Πρωινές ώρες της Παρασκευής 28 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων-Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και των Συνοδών αστυνομικών σκύλων, […]

1 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Φυτεία με χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε δύσβατη ημικρημνώδη περιοχή στη θέση Κολάκα στην Τραγάνα Φθιώτιδας.

Πρωινές ώρες της Παρασκευής 28 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων-Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και των Συνοδών αστυνομικών σκύλων, της Ε.Κ.Α.Μ. και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, όπου βρέθηκαν κι εκριζώθηκαν 1.900 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 4 μέτρων.

Στον χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν υλικά κι εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του αρχηγείου της Πυροσβεστικής, τα εκριζωθέντα δενδρύλλια μεταφέρθηκαν.

Από τη μεθοδολογία δράσης των καλλιεργητών, την επιλογή θέσης (ορεινό σημείο, εντός χαράδρας), την υποδομή (ύδρευση από πηγή σε απόσταση 2 χλμ, με πλαστικούς σωλήνες), των μέτρων προφύλαξης (ειδικά διαμορφωμένο παρατηρητήριο πλησίον της φυτείας) και του μεγάλου αριθμού των δενδρυλλίων, προκύπτει η επαγγελματική υποδομή των εμπλεκομένων.

Τα υπολογιζόμενα παράνομα κέρδη, σε περίπτωση τελικής διάθεσης του χασίς, υπολογίζονται σε 7.000.000 ευρώ.

Η ΕΛΑΣ διενεργεί προανάκριση για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024