Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΜΦΙΘΕΑΣ ΔΙΡΦΥΩΝ

Την Κυριακή προ της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 13 Σεπτεμβρίου 2020 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Ενορίας Αμφιθέας Διρφύων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς  τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, τον Σακκελ. Κωνσταντίνο Σίδερη – Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ. […]

14 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Κυριακή προ της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 13 Σεπτεμβρίου 2020 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Ενορίας Αμφιθέας Διρφύων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς  τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, τον Σακκελ. Κωνσταντίνο Σίδερη – Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναπτύσσοντας την διδασκαλία της Εκκλησίας μας για τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας, με αφόρμηση από τον διατεταγμένο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Ιωάν. 3, 13-17).

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι ιεροψάλτες κ. Σπυρίδων Ντούρμας και Χρήστος Βαγιάννης.

Κατά την επιστροφή του προς Χαλκίδα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ενορία Αγ. Γεωργίου Βατώντα, όπου ευχήθηκε στον Εφημέριό της, Αρχιμ. Ιερόθεο Παπαγρηγορίου για την ονοματική του εορτή, αφού στης 13 Σεπτεμβρίου τιμάται και η μνήμη ενός εκ των εν Ευβοία διαλαμψάντων Αγίων, του Οσίου Ιεροθέου του εκ Καλαμών, ο οποίος ασκήτευσε και ετελειώθει (1745μ.Χ.) στη νήσο Γιούρα Αλοννήσου.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ευριπίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024