50 Great Greek Wines: Αυτά είναι τα 3 κρασιά της Εύβοιας που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στις διεθνείς αγορές

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η απονομή των βραβείων του νέου οινικού project «50 great Greek wines», που αποσκοπεί να προωθήσει την εξωστρέφεια του ελληνικού κρασιού. Ανάμεσα στα 50 βραβευμένα κρασιά, συμπεριλαμβάνονται και 3 από οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα της Εύβοιας. Επρόκειτο για μια ιδιαίτερη phygital (physical + digital) […]

1 Οκτωβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η απονομή των βραβείων του νέου οινικού project «50 great Greek wines», που αποσκοπεί να προωθήσει την εξωστρέφεια του ελληνικού κρασιού. Ανάμεσα στα 50 βραβευμένα κρασιά, συμπεριλαμβάνονται και 3 από οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα της Εύβοιας.

Επρόκειτο για μια ιδιαίτερη phygital (physical + digital) εκδήλωση, με ελάχιστες, λόγω πανδημίας, φυσικές παρουσίες αλλά πολυάριθμες διαδικτυακές, αφού η τελετή απονομής μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook και YouTube, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους επαγγελματίες του κλάδου του κρασιού όσο και στους οινόφιλους να την παρακολουθήσουν σε live streaming.

Στο διαγωνιστικό σκέλος του νέου αυτού ενδιαφέροντος οινικού project, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου και κατά το οποίο αξιολογήθηκαν, με τυφλή γευσιγνωσία, 420 κρασιά από 140 οινοποιεία και 74 ποικιλίες, η κριτική επιτροπή των 50 GGW κατέληξε στα 50 κρασιά που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διεθνείς αγορές, βοηθώντας την ελληνική παραγωγή να βγει πιο δυναμικά εκτός συνόρων. Αρκετά από τα μέλη της, μάλιστα, έδωσαν το «παρών» στην ιδιαίτερη αυτή βραδιά, μιλώντας για τη δυναμική και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού αμπελώνα.

«Το πρώτο βήμα για να βάλουμε ένα επιπλέον λιθαράκι στο οικοδόμημα του ελληνικού κρασιού ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία» δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση της απονομής, ο Γιάννης Καρακάσης, Master of Wine και ιδρυτής του 50 Great Greek Wines. «Δεν σταματάμε εδώ!», συνέχισε. «Θα συνεχίσουμε μεθοδικά τις ενέργειές μας ώστε να καταφέρει παγκοσμίως το ελληνικό κρασί να αποτελεί δίκη του κατηγορία, να καταφέρει να βγει από τα «The Others». Έτσι, σε λίγες μέρες θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πλάνο των ενεργειών που σχεδιάζουμε εδώ και καιρό για την περαιτέρω προώθηση και προβολή του ελληνικού κρασιού».

Πρώτο στη λίστα, το κρασί της Σαντορίνης από το οινοποιείο Αργυρού, «Cuvée Evdemon 2016».

Από τη Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με τη λίστα, ξεχώρισαν 3 ευβοιώτικα κρασιά :

  1. Vriniotis Winery : Assyrtiko Sur Lies 2018, Evia
  2. Vriniotis Winery IAMA Rosé 2019, Evia
  3. Avantis Estate Agios Chronos Red 2016, Evia

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024