La Sitia : Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της νέας εταιρίας υπό την αιγίδα της “GAIA Επιχειρείν”

Mία νέα σελίδα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας αλλά και για το συνεταιριστικό επιχειρείν της χώρας άνοιξε σήμερα στην Κρήτη, η επίσημη παρουσίαση της νέας εταιρίας ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ – La Sitia, η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, της INSPIRING EARTH, της ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας. Σκοπός της εταιρείας είναι […]

2 Οκτωβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Mία νέα σελίδα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας αλλά και για το συνεταιριστικό επιχειρείν της χώρας άνοιξε σήμερα στην Κρήτη, η επίσημη παρουσίαση της νέας εταιρίας ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ – La Sitia, η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, της INSPIRING EARTH, της ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας.

Σκοπός της εταιρείας είναι η επεξεργασία, τυποποίηση, συγκέντρωση, συσκευασία, εμπορική διάθεση, διανομή και πώληση αγροτικών προϊόντων, με ειδικό βάρος στα προϊόντα και παράγωγα με βάση την ελιά, από την ελαιοπαραγωγική ζώνη Σητείας Κρήτης. Στη εκδήλωση παρουσίασης του νέου σχήματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολυκέντρο του Δήμου Σητείας, παρέστησαν οι Υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Πλακιωτάκης και Βορίδης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στρατάκος, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκης, Πρόεδροι και μέλη τοπικών συνεταιρισμών κ.α.

Από πλευράς GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας και Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας κ. Χρήστος Μπαρλιάς και ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Γιάννης Μαυρουδής, οι οποίοι θα συμμετέχουν εκ μέρους της εταιρείας και στο ΔιοικητικόΣυμβούλιο της La Sitia.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην εκδήλωση ο κ. Μπαρλιάς τόνισε ότι «οι γεωργικοί συνεταιρισμοί αποτελούν πάνω από όλα ζωντανά κύτταρα της υπαίθρου με κομβική συμβολή στην τοπική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Είναι ένα «εργαλείο» με ιστορία αλλά και με μέλλον, ικανό να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες διατηρώντας ακέραιο τον πυρήνα του : τις υπηρεσίες προς τα μέλη του και προς την τοπική κοινωνία. Το σχήμα που εγκαινιάζουμε σήμερα το αποδεικνύει περίτρανα».

Από πλευράς του, ο κ. Μαυρουδής ανέφερε ότι «η στρατηγική στόχευση της GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στη συνεταιριστική επιχειρηματικότητα και στην ευρύτερη υποστήριξη της ανάπτυξης των φορέων της υπαίθρου, τίθεται από σήμερα στην υπηρεσία ενός ιστορικού συνεταιρισμού με υψηλής ποιότητας προϊόντα, συμβάλλοντας στην επανατοποθέτηση του ελαιόλαδου Σητείας στην αγορά σε υγιή βάση, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και μακροχρόνιας ανάπτυξης και αναγνωσιμότητάς του. Η La Sitia αποτελεί πρότυπο καινοτόμου συνέργειας για την υποστήριξη της συνεταιριστικής επιχειρηματικής ανάπτυξης. Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, υπηρετώντας το αναπτυξιακό μας όραμα για την ελληνική ύπαιθρο, το οποίο έχει συνεταιριστικό πρόσημο».

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των ελαιοπαραγωγικών συνεταιρισμών, προκειμένου να συζητηθούν ο τρόπος λειτουργίας και η συνεργασία τους στο πλαίσιο του νέου σχήματος της La Sitia.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024