Μηνύματα για την 28η Οκτωβρίου 1940

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μία κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του Ελληνισμού. Τότε, οι πρόγονοί μας είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στους φασίστες και τους ναζιστές. Έδωσαν ηρωικούς αγώνες στα πεδία

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μία κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του Ελληνισμού.

Τότε, οι πρόγονοί μας είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στους φασίστες και τους ναζιστές.

Έδωσαν ηρωικούς αγώνες στα πεδία των μαχών.

Πολέμησαν με απαράμιλλη γενναιότητα για την ελευθερία, την εθνική αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία.

Πολέμησαν, ενωμένοι και αποφασισμένοι έναντι των, αριθμητικά και υλικά, υπέρτερων δυνάμεων του Άξονα.

Και έγραψαν λαμπρές σελίδες στη μακρά ιστορία μας.

Για τη στάση τους αυτή και τους αγώνες που έδωσαν, τους θυμόμαστε και τους τιμούμε.

Σήμερα, η Πατρίδα αντιμετωπίζει και πάλι, απρόκλητη και θρασεία απειλή από τον εξ ανατολών γείτονα.

Με διδάγματα από την περίοδο του 1940, σφυρηλατούμε την εθνική μας συνοχή, ενισχύουμε περαιτέρω την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας, αναπτύσσουμε διπλωματικές πρωτοβουλίες και τονώνουμε τα οικονομικά μας αποθέματα.

Εργαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι, ελπίζοντας ότι οι γείτονες θα επιδείξουν σωφροσύνη, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Όλες και όλοι μας να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αγωνιστές και τους ήρωές μας!

Γιώργος Κοτρωνιάς, Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας

Σήμερα 28η Οκτωβρίου 2020, η ανάμνηση του ΟΧΙ των Ελλήνων στους εισβολείς το 1940 σίγουρα δημιουργεί ρίγη συγκίνησης, πλημμυρίδα πατριωτικών αισθημάτων.

Η εποποιΐα των Ελλήνων στα βουνά της Βόρειας Ηπείρου και της Αλβανίας, σίγουρα μας γεμίζει υπερηφάνεια για τα παιδιά της Ελλάδας που με την ιαχή «αέρα» έκαναν τον Τσώρτσιλ να πει ότι, οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, σίγουρα καμαρώνουμε για τους νέους και τις νέες που συνέχισαν τον αγώνα στα βουνά της Ελλάδας και έγραψαν το έπος της εθνικής αντίστασης.

Αισθήματα υπερηφάνειας για τους προγόνους μας, που παρακινούμενοι από αγνό πατριωτισμό έβαλαν τα νιάτα τους και την ψυχή τους ασπίδα στην υπεράσπιση της πατρίδας.

Σήμερα μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα, πέρα από την απόδοση τιμής στους ήρωες μας, είναι ευκαιρία να σκεφτούμε και να διδαχτούμε από την ιστορία όλα αυτά που συνετέλεσαν στο θαύμα του ´40 αλλά και για όλα εκείνα που μας οδήγησαν, αμέσως μετά, στον εμφύλιο σπαραγμό και μας καθήλωσαν πολλά χρόνια σε εθνικές περιπέτειες και διχασμό.

«Μάλλον γαρ πεφόβημαι τας οικείας ημών αμαρτίας ή τάς εναντίον διανοίας» είχε πει ο μεγάλος Περικλής και πράγματι έχει αποδειχθεί ότι, εμείς οι Έλληνες όταν ξεπερνάμε τα όρια που βάζει το πνεύμα αυτού του τόπου, το πνεύμα της πατρίδας, τα καθορισμένα από τις ιερές παραδόσεις μας, τότε φτάνουμε στο χείλος της καταστροφής.

Είμαστε μια κοινωνία που παραπλανημένη από μια πλασματική ευμάρεια , παραδοθήκαμε, τα περασμένα χρόνια, στην εύκολη ζωή, απομακρυνθήκαμε από τις αρχές μας και φτάσαμε σε αυτό που ζήσαμε αυτά τα τελευταία χρόνια, μια ηθική κοινωνική και οικονομική κρίση, από την οποία μέρα τη μέρα με προσπάθεια όλων βγαίνουμε γυρίζοντας σελίδα και οδηγώντας ξανά την Πατρίδα ψηλά.

Αυτό που σίγουρα χαρακτήρισε το πρόσφατο παρελθόν μας, αυτό που καταφέραμε να προσθέσουμε στα υπόλοιπα δεινά της ιστορίας μας είναι η ευθεία, η μόνιμη και η οργανωμένη ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ.

Δημιουργήσαμε μια κοινωνία ανοχής, μια κοινωνία που δέχεται και δικαιώνει την ΑΠΑΞΙΑ, την χειροκροτεί, την αναγορεύει σε ισότιμο συνομιλητή της ΑΞΙΑΣ, την οποία αντίθετα τις περισσότερες φορές κρίνει αυστηρά, μια κοινωνία που κοιτάζει καχύποπτα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ενώ δίνει βήμα κριτικής στους άκαρπους (για να χρησιμοποιήουμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου).

Συμπατριώτες,

Δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ, είναι τώρα η ώρα, τώρα πρέπει η ζωή μας να γίνει υπεύθυνη, να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε δική μας καθημερινή ενέργεια, γράφει ιστορία και επηρεάζει και τη ζωή όλων γύρω μας.

Γιατί και πάλι η Πατρίδα φέτος, μας καλεί να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον, όχι πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας αλλά δείχνοντας τον πατριωτισμό μας με την καθημερινή μας υπεύθυνη συμπεριφορά δείχνοντας αλληλεγγύη και σεβασμό προς τη ζωή και την υγεία των συμπατριωτών μας προστατεύοντας τους από τον αόρατο εχθρό που επελαύνει.

Η Πατρίδα, μας ζητά να προφυλάξουμε την ελληνική κοινωνία από τον αόρατο εχθρό του κορονοϊού και να βγουν οι Έλληνες και η πατρίδα μας για άλλη μια φορά νικητές, με ένα νέο «ΟΧΙ» στον ύπουλο εχθρό που αποδεκατίζει τους συμπατριώτες μας.

Ας είναι η σημερινή Εθνική Εορτή μια μέρα ενότητας, μια αφορμή αφύπνισης αναπροσανατολισμού και αναβάπτισης της Ελληνικής κοινωνίας στις αρχές μας και στην ιστορική μας κληρονομιά, ας είναι μια μέρα νέας δημιουργικής αφετηρίας για ολόκληρο τον Ελληνισμό, μια ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα στη Πατρίδα μας, και να δείξουμε ότι, στην σημερινή υγειονομική κρίση και δυσκολία, οι Έλληνες είμαστε μια γροθιά και μια ψυχή.

Αυτό είναι, ειδικά στις μέρες μας, το χρέος των σύγχρονων Ελλήνων απέναντι στη μακραίωνη ιστορία τους, απέναντι σε όλους εκείνους που θυσίασαν τα νιάτα τους για την ελευθερία και την ακεραιότητα της Πατρίδας.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλες και σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τη σημερινή μας Εθνική Εορτή, Ειρήνη και Υγεία για όλους τους Έλληνες.

Γιάννης Οικονόμου, Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί εμβληματική στιγμή στην πορεία του έθνους μας. Το έπος του ’40 είναι ένα από τα θαύματα που συντέλεσαν στην εθνική μας επιβίωση. Η απειλή ενός εχθρού που φάνταζε υπέρτερος δεν ακινητοποίησε αλλά αντίθετα ενεργοποίησε το έθνος. Το ΟΧΙ του Μεταξά, οι νικηφόρες μάχες στην Πίνδο και την Αλβανία, η γενναία αντίσταση του λαού μας στις κατεχόμενες πόλεις και στα βουνά μας, η συνέχιση του πολέμου από τον ελληνικό στρατό στη Μέση Ανατολή στο πλευρό των συμμάχων μας, αποτελούν την μεγάλη προσφορά αλλά και την εθνική μας παρακαταθήκη στη μάχη του πολιτισμού με τη βαρβαρότητα του ναζισμού.

Η πατρίδα μας σήμερα έχει απέναντι της μια χώρα με έντονα αναθεωρητικά χαρακτηριστικά. Με αυτοπεποίθηση και σχέδιο αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις. Με την άσκηση επιθετικής διπλωματίας, πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου οριοθετούμε τις θαλάσσιες ζώνες μας και μεγαλώνουμε την χώρα μας. Με καλά μελετημένες κινήσεις ενισχύουμε την αποτρεπτική μας δύναμη και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Έτσι δεν επιτρέπουμε στην Τουρκία να μας εγκλωβίσει σε επώδυνα εθνικά διλλήματα. Και όλα αυτά τα πετυχαίνουμε γιατί ακολουθούμε μια καλά προετοιμασμένη στρατηγική και όχι  αυτοσχεδιασμούς υπό πίεση την τελευταία στιγμή.

Η εθνική επιτυχία και επιβίωση δεν μπορεί να επιτευχθεί εκτός του πλαισίου της Ελευθερίας, της Ενότητας, της Δημοκρατίας αλλά και της ευθύνης απέναντι στη Δημοκρατία. Οι κοκορομαχίες στις οθόνες για τα εθνικά μας θέματα είναι ανούσιες κα σπέρνουν θύελλες  την ώρα που «κυκλώνες» περιτριγυρίζουν την επικράτεια μας.

Ενότητα στην πολιτική κοινότητα και ωριμότητα στην πολιτική τάξη αυτό είναι που έχει ανάγκη ο Ελληνισμός το 2020.

Θέμης Χειμάρας, Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα ορόσημο για το σθένος, τη μαχητικότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων.

Είναι ημέρα τιμής και ισχυρής μνήμης για τους αγώνες και την αυτοθυσία όσων πολέμησαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Φέτος όμως, η ημέρα αυτή βρίσκει την πατρίδα μας σε πρωτόγνωρα δύσκολη κατάσταση, χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις.

Σήμερα,  80 χρόνια μετά το μεγάλο “ΟΧΙ”, το ιστορικό καθήκον μας ζητά να αγωνιστούμε και πάλι,  με τόλμη και αποφασιστικότητα, απέναντι σε έναν εχθρό διαφορετικό από όλους τους άλλους.

Αντλώντας θάρρος και δύναμη από τους ήρωες και τις ηρωίδες του Έπους του ’40, μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη κατά της πανδημίας.

Με υπομονή και επιμονή να προστατεύσουμε την υγεία, την κοινωνική και οικονομική συνοχή.

Με γενναιότητα και αποφασιστικότητα να προασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία απέναντι στις αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Οι Έλληνες ενωμένοι, μακριά από  διχαστικές φωνές φασισμού και μισαλλοδοξίας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δοκιμασία και να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Η σπουδαία ιστορική μας κληρονομιά είναι το πιο σημαντικό μας εφόδιο για το παρόν και για το μέλλον.

Είναι η πιο ισχυρή απόδειξη ότι η Ελλάδα πάντα προχωρά μπροστά!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Γιάννης Σαρακιώτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί μια ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες, μια ξεχωριστή ευκαιρία να υπογραμμίσουμε την ανάγκη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Φέτος, 80 χρόνια μετά το ηρωικό «ΟΧΙ», οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας καθιστούν επίκαιρο το μήνυμα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας και επιβεβαιώνουν τη διαχρονική αξία του.

Εκτός από μια αφορμή τιμής στο ένδοξο παρελθόν, η φετινή Εθνική Επέτειος οφείλει να τονίσει την υψηλή σημασία του συγκεκριμένου μηνύματος και να αναδείξει την τεράστια συμβολή και τις θυσίες μιας μικρής χώρας στον αγώνα εναντίον του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού. Μια ημέρα, όπως η σημερινή, θυμόμαστε, διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε και ενισχύουμε την πίστη μας στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και της δημοκρατίας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Θανάσης Ζεκεντές, Δήμαρχος Λοκρών

Η αγωνιστικότητα των Ελλήνων επιβεβαιώθηκε περίτρανα με τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού στρατού στην προάσπιση της πατρίδας μας απέναντι στη Φασιστική εισβολή των δυνάμεων του άξονα. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με σθένος και αποφασιστικότητα και με εθνική σύμπνοια κατόρθωσαν να επιτύχουν τις πρώτες νίκες ενάντια στον άξονα, αποδεικνύοντας πως δεν ήταν ανίκητες οι δυνάμεις του φασισμού. Η ελληνική αντίσταση υπήρξε σθεναρή και μέχρι τέλους απέναντι και στη Γερμανική εισβολή της 6ης Απριλίου 1941, κόντρα στον ισχυρότερο στρατό της εποχής εκείνης. Οι ελληνικές επιτυχίες καθόρισαν την έκβαση του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς έδωσαν το χρονικό περιθώριο στις δυνάμεις που πολεμούσαν τον Φασισμό να ανασυγκροτηθούν.

Ως Έλληνες είμαστε περήφανοι για το έπος του 1940 και για την εθνική αντίσταση της περιόδου 1941-1944. Δυστυχώς, θέλουμε να ξεχάσουμε τη θλιβερή περίοδο του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε την απελευθέρωση και πήγε πολύ πίσω τη χώρα μας. Ως λαός έχουμε αποδείξει πως είμαστε ικανοί για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Τιμούμε τους ήρωες που δόξασαν τη χώρα μας και δεν ξεχνούμε πως η διχόνοια έχει υπάρξει καταστροφική για το έθνος μας.

Σήμερα, διάγουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην υγεία, στην κοινωνία, στην οικονομία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και σε κάθε έκφραση της ανθρώπινης δραστηριότητας να είναι σε εξέλιξη. Χρειάζεται μεγάλη προσήλωση στην κοινή αντιμετώπιση της πανδημίας μέσα από το σεβασμό και την τήρηση των μέτρων προφύλαξης και προστασίας προκειμένου να αποφύγουμε συνέπειες που θα είναι καταστροφικές για το λαό και τη χώρα μας.

Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα διεξαχθεί με μέτρα προστασίας, χωρίς παρελάσεις και με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων στις δοξολογίες και τις καταθέσεις στεφάνων. Μπορεί να είναι λιγότερο εντυπωσιακός ο τρόπος του εορτασμού της εθνικής εορτής, αλλά αυτό δε μειώνει σε τίποτε την αξία της συλλογικής μνήμης των απλών αγωνιστών που έδωσαν τα νιάτα τους για την υπεράσπιση της πατρίδας μας, αποτελώντας παράδειγμα για εμάς του σύγχρονους, σε μια περίοδο που η εθνική ακεραιότητα της χώρας τίθεται σε αμφισβήτηση από τους εξ ανατολών γείτονες μας.

Το έθνος μας παραμένει ισχυρό μέσα από τη συλλογική μνήμη και τιμή όσων θυσιάστηκαν για να παραμείνει η Ελλάδα ανεξάρτητη, ελεύθερη, ισχυρή και δημοκρατική.

Βιργινία Στεργίου, Δήμαρχος Στυλίδας

Συμπληρώνονται αύριο 80 χρόνια από την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στη Φασιστική Ιταλία που μας γεμίζει υπερηφάνεια για το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Η πατρίδα μας με γενναιότητα και ομοψυχία, αντιτάχθηκε στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και υπερασπίστηκε ιδέες, όπως η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η εθνική μας ανεξαρτησία και η εδαφική μας ακεραιότητα.

Απέναντι στους ήρωες του πολέμου και της αντίστασης έναντι των κατακτητών, στεκόμαστε με σεβασμό για την προάσπιση των ιδεών του αγώνα τους και προσπαθούμε με αίσθημα ευθύνης να κληροδοτήσουμε τις ιδέες τους στα παιδιά μας για μία καλύτερη Ελλάδα. Στους καιρούς που η ελευθερία είναι αντίληψη ζωής, η 28η Οκτωβρίου 1940 μας υπενθυμίζει την αστείρευτη θέληση του λαού μας για εθνική ενότητα σε κάθε απειλή.

Το αυριανό μήνυμα της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ομοψυχίας αλλά και της συνεργασίας πρέπει να δώσει φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση σε όλες τις επόμενες γενιές.

Νίκος Σταυρογιάννης, πρώην Βουλευτής, πρώην Δήμαρχος Λαμιέων, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ένα από τα πιο φωτεινά σύμβολα της πίστης των Ελλήνων στην ελευθερία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην εθνική κυριαρχία. Επιβεβαιώνει τη διαχρονική βούληση του Έθνους μας για αγώνες και θυσίες όταν διακυβεύονται οι αξίες και τα δίκαιά μας.

Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζουμε τι σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια και ελευθερία, και γι’ αυτό η ιστορία μας είναι ένα διαρκές προσκλητήριο αγώνων και θυσιών. Σ΄ αυτό το προσκλητήριο ανταποκρίθηκε η γενιά του ΄40 χωρίς να διστάσει, χωρίς να μετρήσει το κόστος, χωρίς να λογαριάσει ποιους είχε απέναντί της, και γι’ αυτό εκείνη η «εποποιία», εκείνη η νίκη, περισσότερο από στρατιωτική, υπήρξε νίκη ηθική. Νίκη των ελεύθερων συνειδήσεων, των ελεύθερων ανθρώπων, απέναντι στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, της βίας, του φασισμού και του ναζισμού.

Σήμερα το μήνυμα της επετείου του «όχι» είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο. Και γι’ αυτό πρέπει να γίνει μήνυμα αφύπνισης για τις ποικιλώνυμες ηγεσίες της πατρίδας μας, ιδιαιτέρως δε για την πολιτική, αλλά και αφετηρία κινητοποίησης της συλλογικής συνείδησης  του λαού μας, πριν τα γεγονότα και οι κυοφορούμενες αλλαγές σε περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο μας οδηγήσουν στο περιθώριο της ιστορίας. Αυτό είναι το ιστορικό αλλά και πατριωτικό χρέος όλων μας και του καθενός ξεχωριστά. Με πνεύμα σύμπνοιας και συνεννόησης αλλά και με αίσθημα ευθύνης – κυρίως από αυτούς που αποφασίζουν – να δώσουμε νικηφόρα τις πολλές και δύσκολες μάχες που μας περιμένουν. Προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι, επιμερίζοντας  με κοινωνική δικαιοσύνη τα πολλά και δυσβάσταχτα για τους κοινωνικά ασθενέστερους βάρη. Γιατί χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη για τους έχοντες ανάγκη, προοπτική και ελπίδα για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, το αύριο δεν θα είναι ευοίωνο για την πατρίδα μας. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να κάνουμε το πατριωτικό καθήκον μας. Το οφείλουμε, πέραν των άλλων, στους χιλιάδες θυσιασθέντες σ’ όλα τα προσκλητήρια του Έθνους και τις Πατρίδας μας και βέβαια στην ηρωική γενιά του ’40 που επιβεβαίωσε τη συνέχεια της φυλής των Ελλήνων, με τη συνέπειά της να ανταποκριθεί σ’ εκείνο το προσκλητήριο.

Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής

Η 28η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα με ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό. Την ημέρα εκείνη του 1940, γράφτηκε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας με το μεγάλο ΟΧΙ στους κατακτητές, στον φασισμό και στον ναζισμό

Σήμερα, 80 χρόνια μετά, τιμούμαι αυτούς που αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και με αποφασιστικότητα κι  Εθνική ομοψυχία στεκόμαστε απέναντι στις σύγχρονες μεγάλες προκλήσεις.

Η φετινή Επέτειος έχει ξεχωριστή σημασία καθώς, πριν από λίγες ημέρες, η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι είναι ένοχοι για διεύθυνση κι ένταξη σε  εγκληματική οργάνωση οι νοσταλγοί τoυ ναζιστικού καθεστώτος που αιματοκύλησε  τον κόσμο και πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. Είναι χρέος όλων μας να μην τους επιτρέψουμε να εμφανιστούν ξανά στην πολιτική ζωή της χώρας .

Το Κίνημα Αλλαγής, τιμώντας την Πατριωτική  παράδοση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης θα βρίσκεται κάθε στιγμή στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των Εθνικών συμφερόντων.

 

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μία κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του Ελληνισμού.

Τότε, οι πρόγονοί μας είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στους φασίστες και τους ναζιστές.

Έδωσαν ηρωικούς αγώνες στα πεδία των μαχών.

Πολέμησαν με απαράμιλλη γενναιότητα για την ελευθερία, την εθνική αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία.

Πολέμησαν, ενωμένοι και αποφασισμένοι έναντι των, αριθμητικά και υλικά, υπέρτερων δυνάμεων του Άξονα.

Και έγραψαν λαμπρές σελίδες στη μακρά ιστορία μας.

Για τη στάση τους αυτή και τους αγώνες που έδωσαν, τους θυμόμαστε και τους τιμούμε.

Σήμερα, η Πατρίδα αντιμετωπίζει και πάλι, απρόκλητη και θρασεία απειλή από τον εξ ανατολών γείτονα.

Με διδάγματα από την περίοδο του 1940, σφυρηλατούμε την εθνική μας συνοχή, ενισχύουμε περαιτέρω την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας, αναπτύσσουμε διπλωματικές πρωτοβουλίες και τονώνουμε τα οικονομικά μας αποθέματα.

Εργαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι, ελπίζοντας ότι οι γείτονες θα επιδείξουν σωφροσύνη, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Όλες και όλοι μας να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αγωνιστές και τους ήρωές μας!

Γιώργος Κοτρωνιάς, Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας

Σήμερα 28η Οκτωβρίου 2020, η ανάμνηση του ΟΧΙ των Ελλήνων στους εισβολείς το 1940 σίγουρα δημιουργεί ρίγη συγκίνησης, πλημμυρίδα πατριωτικών αισθημάτων.

Η εποποιΐα των Ελλήνων στα βουνά της Βόρειας Ηπείρου και της Αλβανίας, σίγουρα μας γεμίζει υπερηφάνεια για τα παιδιά της Ελλάδας που με την ιαχή «αέρα» έκαναν τον Τσώρτσιλ να πει ότι, οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, σίγουρα καμαρώνουμε για τους νέους και τις νέες που συνέχισαν τον αγώνα στα βουνά της Ελλάδας και έγραψαν το έπος της εθνικής αντίστασης.

Αισθήματα υπερηφάνειας για τους προγόνους μας, που παρακινούμενοι από αγνό πατριωτισμό έβαλαν τα νιάτα τους και την ψυχή τους ασπίδα στην υπεράσπιση της πατρίδας.

Σήμερα μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα, πέρα από την απόδοση τιμής στους ήρωες μας, είναι ευκαιρία να σκεφτούμε και να διδαχτούμε από την ιστορία όλα αυτά που συνετέλεσαν στο θαύμα του ´40 αλλά και για όλα εκείνα που μας οδήγησαν, αμέσως μετά, στον εμφύλιο σπαραγμό και μας καθήλωσαν πολλά χρόνια σε εθνικές περιπέτειες και διχασμό.

«Μάλλον γαρ πεφόβημαι τας οικείας ημών αμαρτίας ή τάς εναντίον διανοίας» είχε πει ο μεγάλος Περικλής και πράγματι έχει αποδειχθεί ότι, εμείς οι Έλληνες όταν ξεπερνάμε τα όρια που βάζει το πνεύμα αυτού του τόπου, το πνεύμα της πατρίδας, τα καθορισμένα από τις ιερές παραδόσεις μας, τότε φτάνουμε στο χείλος της καταστροφής.

Είμαστε μια κοινωνία που παραπλανημένη από μια πλασματική ευμάρεια , παραδοθήκαμε, τα περασμένα χρόνια, στην εύκολη ζωή, απομακρυνθήκαμε από τις αρχές μας και φτάσαμε σε αυτό που ζήσαμε αυτά τα τελευταία χρόνια, μια ηθική κοινωνική και οικονομική κρίση, από την οποία μέρα τη μέρα με προσπάθεια όλων βγαίνουμε γυρίζοντας σελίδα και οδηγώντας ξανά την Πατρίδα ψηλά.

Αυτό που σίγουρα χαρακτήρισε το πρόσφατο παρελθόν μας, αυτό που καταφέραμε να προσθέσουμε στα υπόλοιπα δεινά της ιστορίας μας είναι η ευθεία, η μόνιμη και η οργανωμένη ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ.

Δημιουργήσαμε μια κοινωνία ανοχής, μια κοινωνία που δέχεται και δικαιώνει την ΑΠΑΞΙΑ, την χειροκροτεί, την αναγορεύει σε ισότιμο συνομιλητή της ΑΞΙΑΣ, την οποία αντίθετα τις περισσότερες φορές κρίνει αυστηρά, μια κοινωνία που κοιτάζει καχύποπτα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ενώ δίνει βήμα κριτικής στους άκαρπους (για να χρησιμοποιήουμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου).

Συμπατριώτες,

Δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ, είναι τώρα η ώρα, τώρα πρέπει η ζωή μας να γίνει υπεύθυνη, να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε δική μας καθημερινή ενέργεια, γράφει ιστορία και επηρεάζει και τη ζωή όλων γύρω μας.

Γιατί και πάλι η Πατρίδα φέτος, μας καλεί να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον, όχι πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας αλλά δείχνοντας τον πατριωτισμό μας με την καθημερινή μας υπεύθυνη συμπεριφορά δείχνοντας αλληλεγγύη και σεβασμό προς τη ζωή και την υγεία των συμπατριωτών μας προστατεύοντας τους από τον αόρατο εχθρό που επελαύνει.

Η Πατρίδα, μας ζητά να προφυλάξουμε την ελληνική κοινωνία από τον αόρατο εχθρό του κορονοϊού και να βγουν οι Έλληνες και η πατρίδα μας για άλλη μια φορά νικητές, με ένα νέο «ΟΧΙ» στον ύπουλο εχθρό που αποδεκατίζει τους συμπατριώτες μας.

Ας είναι η σημερινή Εθνική Εορτή μια μέρα ενότητας, μια αφορμή αφύπνισης αναπροσανατολισμού και αναβάπτισης της Ελληνικής κοινωνίας στις αρχές μας και στην ιστορική μας κληρονομιά, ας είναι μια μέρα νέας δημιουργικής αφετηρίας για ολόκληρο τον Ελληνισμό, μια ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα στη Πατρίδα μας, και να δείξουμε ότι, στην σημερινή υγειονομική κρίση και δυσκολία, οι Έλληνες είμαστε μια γροθιά και μια ψυχή.

Αυτό είναι, ειδικά στις μέρες μας, το χρέος των σύγχρονων Ελλήνων απέναντι στη μακραίωνη ιστορία τους, απέναντι σε όλους εκείνους που θυσίασαν τα νιάτα τους για την ελευθερία και την ακεραιότητα της Πατρίδας.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλες και σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τη σημερινή μας Εθνική Εορτή, Ειρήνη και Υγεία για όλους τους Έλληνες.

Γιάννης Οικονόμου, Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί εμβληματική στιγμή στην πορεία του έθνους μας. Το έπος του ’40 είναι ένα από τα θαύματα που συντέλεσαν στην εθνική μας επιβίωση. Η απειλή ενός εχθρού που φάνταζε υπέρτερος δεν ακινητοποίησε αλλά αντίθετα ενεργοποίησε το έθνος. Το ΟΧΙ του Μεταξά, οι νικηφόρες μάχες στην Πίνδο και την Αλβανία, η γενναία αντίσταση του λαού μας στις κατεχόμενες πόλεις και στα βουνά μας, η συνέχιση του πολέμου από τον ελληνικό στρατό στη Μέση Ανατολή στο πλευρό των συμμάχων μας, αποτελούν την μεγάλη προσφορά αλλά και την εθνική μας παρακαταθήκη στη μάχη του πολιτισμού με τη βαρβαρότητα του ναζισμού.

Η πατρίδα μας σήμερα έχει απέναντι της μια χώρα με έντονα αναθεωρητικά χαρακτηριστικά. Με αυτοπεποίθηση και σχέδιο αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις. Με την άσκηση επιθετικής διπλωματίας, πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου οριοθετούμε τις θαλάσσιες ζώνες μας και μεγαλώνουμε την χώρα μας. Με καλά μελετημένες κινήσεις ενισχύουμε την αποτρεπτική μας δύναμη και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Έτσι δεν επιτρέπουμε στην Τουρκία να μας εγκλωβίσει σε επώδυνα εθνικά διλλήματα. Και όλα αυτά τα πετυχαίνουμε γιατί ακολουθούμε μια καλά προετοιμασμένη στρατηγική και όχι  αυτοσχεδιασμούς υπό πίεση την τελευταία στιγμή.

Η εθνική επιτυχία και επιβίωση δεν μπορεί να επιτευχθεί εκτός του πλαισίου της Ελευθερίας, της Ενότητας, της Δημοκρατίας αλλά και της ευθύνης απέναντι στη Δημοκρατία. Οι κοκορομαχίες στις οθόνες για τα εθνικά μας θέματα είναι ανούσιες κα σπέρνουν θύελλες  την ώρα που «κυκλώνες» περιτριγυρίζουν την επικράτεια μας.

Ενότητα στην πολιτική κοινότητα και ωριμότητα στην πολιτική τάξη αυτό είναι που έχει ανάγκη ο Ελληνισμός το 2020.

Θέμης Χειμάρας, Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα ορόσημο για το σθένος, τη μαχητικότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων.

Είναι ημέρα τιμής και ισχυρής μνήμης για τους αγώνες και την αυτοθυσία όσων πολέμησαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Φέτος όμως, η ημέρα αυτή βρίσκει την πατρίδα μας σε πρωτόγνωρα δύσκολη κατάσταση, χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις.

Σήμερα,  80 χρόνια μετά το μεγάλο “ΟΧΙ”, το ιστορικό καθήκον μας ζητά να αγωνιστούμε και πάλι,  με τόλμη και αποφασιστικότητα, απέναντι σε έναν εχθρό διαφορετικό από όλους τους άλλους.

Αντλώντας θάρρος και δύναμη από τους ήρωες και τις ηρωίδες του Έπους του ’40, μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη κατά της πανδημίας.

Με υπομονή και επιμονή να προστατεύσουμε την υγεία, την κοινωνική και οικονομική συνοχή.

Με γενναιότητα και αποφασιστικότητα να προασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία απέναντι στις αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Οι Έλληνες ενωμένοι, μακριά από  διχαστικές φωνές φασισμού και μισαλλοδοξίας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δοκιμασία και να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Η σπουδαία ιστορική μας κληρονομιά είναι το πιο σημαντικό μας εφόδιο για το παρόν και για το μέλλον.

Είναι η πιο ισχυρή απόδειξη ότι η Ελλάδα πάντα προχωρά μπροστά!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Γιάννης Σαρακιώτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί μια ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες, μια ξεχωριστή ευκαιρία να υπογραμμίσουμε την ανάγκη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Φέτος, 80 χρόνια μετά το ηρωικό «ΟΧΙ», οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας καθιστούν επίκαιρο το μήνυμα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας και επιβεβαιώνουν τη διαχρονική αξία του.

Εκτός από μια αφορμή τιμής στο ένδοξο παρελθόν, η φετινή Εθνική Επέτειος οφείλει να τονίσει την υψηλή σημασία του συγκεκριμένου μηνύματος και να αναδείξει την τεράστια συμβολή και τις θυσίες μιας μικρής χώρας στον αγώνα εναντίον του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού. Μια ημέρα, όπως η σημερινή, θυμόμαστε, διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε και ενισχύουμε την πίστη μας στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και της δημοκρατίας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Θανάσης Ζεκεντές, Δήμαρχος Λοκρών

Η αγωνιστικότητα των Ελλήνων επιβεβαιώθηκε περίτρανα με τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού στρατού στην προάσπιση της πατρίδας μας απέναντι στη Φασιστική εισβολή των δυνάμεων του άξονα. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με σθένος και αποφασιστικότητα και με εθνική σύμπνοια κατόρθωσαν να επιτύχουν τις πρώτες νίκες ενάντια στον άξονα, αποδεικνύοντας πως δεν ήταν ανίκητες οι δυνάμεις του φασισμού. Η ελληνική αντίσταση υπήρξε σθεναρή και μέχρι τέλους απέναντι και στη Γερμανική εισβολή της 6ης Απριλίου 1941, κόντρα στον ισχυρότερο στρατό της εποχής εκείνης. Οι ελληνικές επιτυχίες καθόρισαν την έκβαση του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς έδωσαν το χρονικό περιθώριο στις δυνάμεις που πολεμούσαν τον Φασισμό να ανασυγκροτηθούν.

Ως Έλληνες είμαστε περήφανοι για το έπος του 1940 και για την εθνική αντίσταση της περιόδου 1941-1944. Δυστυχώς, θέλουμε να ξεχάσουμε τη θλιβερή περίοδο του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε την απελευθέρωση και πήγε πολύ πίσω τη χώρα μας. Ως λαός έχουμε αποδείξει πως είμαστε ικανοί για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Τιμούμε τους ήρωες που δόξασαν τη χώρα μας και δεν ξεχνούμε πως η διχόνοια έχει υπάρξει καταστροφική για το έθνος μας.

Σήμερα, διάγουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην υγεία, στην κοινωνία, στην οικονομία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και σε κάθε έκφραση της ανθρώπινης δραστηριότητας να είναι σε εξέλιξη. Χρειάζεται μεγάλη προσήλωση στην κοινή αντιμετώπιση της πανδημίας μέσα από το σεβασμό και την τήρηση των μέτρων προφύλαξης και προστασίας προκειμένου να αποφύγουμε συνέπειες που θα είναι καταστροφικές για το λαό και τη χώρα μας.

Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα διεξαχθεί με μέτρα προστασίας, χωρίς παρελάσεις και με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων στις δοξολογίες και τις καταθέσεις στεφάνων. Μπορεί να είναι λιγότερο εντυπωσιακός ο τρόπος του εορτασμού της εθνικής εορτής, αλλά αυτό δε μειώνει σε τίποτε την αξία της συλλογικής μνήμης των απλών αγωνιστών που έδωσαν τα νιάτα τους για την υπεράσπιση της πατρίδας μας, αποτελώντας παράδειγμα για εμάς του σύγχρονους, σε μια περίοδο που η εθνική ακεραιότητα της χώρας τίθεται σε αμφισβήτηση από τους εξ ανατολών γείτονες μας.

Το έθνος μας παραμένει ισχυρό μέσα από τη συλλογική μνήμη και τιμή όσων θυσιάστηκαν για να παραμείνει η Ελλάδα ανεξάρτητη, ελεύθερη, ισχυρή και δημοκρατική.

Βιργινία Στεργίου, Δήμαρχος Στυλίδας

Συμπληρώνονται αύριο 80 χρόνια από την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στη Φασιστική Ιταλία που μας γεμίζει υπερηφάνεια για το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Η πατρίδα μας με γενναιότητα και ομοψυχία, αντιτάχθηκε στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και υπερασπίστηκε ιδέες, όπως η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η εθνική μας ανεξαρτησία και η εδαφική μας ακεραιότητα.

Απέναντι στους ήρωες του πολέμου και της αντίστασης έναντι των κατακτητών, στεκόμαστε με σεβασμό για την προάσπιση των ιδεών του αγώνα τους και προσπαθούμε με αίσθημα ευθύνης να κληροδοτήσουμε τις ιδέες τους στα παιδιά μας για μία καλύτερη Ελλάδα. Στους καιρούς που η ελευθερία είναι αντίληψη ζωής, η 28η Οκτωβρίου 1940 μας υπενθυμίζει την αστείρευτη θέληση του λαού μας για εθνική ενότητα σε κάθε απειλή.

Το αυριανό μήνυμα της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ομοψυχίας αλλά και της συνεργασίας πρέπει να δώσει φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση σε όλες τις επόμενες γενιές.

Νίκος Σταυρογιάννης, πρώην Βουλευτής, πρώην Δήμαρχος Λαμιέων, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ένα από τα πιο φωτεινά σύμβολα της πίστης των Ελλήνων στην ελευθερία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην εθνική κυριαρχία. Επιβεβαιώνει τη διαχρονική βούληση του Έθνους μας για αγώνες και θυσίες όταν διακυβεύονται οι αξίες και τα δίκαιά μας.

Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζουμε τι σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια και ελευθερία, και γι’ αυτό η ιστορία μας είναι ένα διαρκές προσκλητήριο αγώνων και θυσιών. Σ΄ αυτό το προσκλητήριο ανταποκρίθηκε η γενιά του ΄40 χωρίς να διστάσει, χωρίς να μετρήσει το κόστος, χωρίς να λογαριάσει ποιους είχε απέναντί της, και γι’ αυτό εκείνη η «εποποιία», εκείνη η νίκη, περισσότερο από στρατιωτική, υπήρξε νίκη ηθική. Νίκη των ελεύθερων συνειδήσεων, των ελεύθερων ανθρώπων, απέναντι στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, της βίας, του φασισμού και του ναζισμού.

Σήμερα το μήνυμα της επετείου του «όχι» είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο. Και γι’ αυτό πρέπει να γίνει μήνυμα αφύπνισης για τις ποικιλώνυμες ηγεσίες της πατρίδας μας, ιδιαιτέρως δε για την πολιτική, αλλά και αφετηρία κινητοποίησης της συλλογικής συνείδησης  του λαού μας, πριν τα γεγονότα και οι κυοφορούμενες αλλαγές σε περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο μας οδηγήσουν στο περιθώριο της ιστορίας. Αυτό είναι το ιστορικό αλλά και πατριωτικό χρέος όλων μας και του καθενός ξεχωριστά. Με πνεύμα σύμπνοιας και συνεννόησης αλλά και με αίσθημα ευθύνης – κυρίως από αυτούς που αποφασίζουν – να δώσουμε νικηφόρα τις πολλές και δύσκολες μάχες που μας περιμένουν. Προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι, επιμερίζοντας  με κοινωνική δικαιοσύνη τα πολλά και δυσβάσταχτα για τους κοινωνικά ασθενέστερους βάρη. Γιατί χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη για τους έχοντες ανάγκη, προοπτική και ελπίδα για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, το αύριο δεν θα είναι ευοίωνο για την πατρίδα μας. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να κάνουμε το πατριωτικό καθήκον μας. Το οφείλουμε, πέραν των άλλων, στους χιλιάδες θυσιασθέντες σ’ όλα τα προσκλητήρια του Έθνους και τις Πατρίδας μας και βέβαια στην ηρωική γενιά του ’40 που επιβεβαίωσε τη συνέχεια της φυλής των Ελλήνων, με τη συνέπειά της να ανταποκριθεί σ’ εκείνο το προσκλητήριο.

Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής

Η 28η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα με ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό. Την ημέρα εκείνη του 1940, γράφτηκε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας με το μεγάλο ΟΧΙ στους κατακτητές, στον φασισμό και στον ναζισμό

Σήμερα, 80 χρόνια μετά, τιμούμαι αυτούς που αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και με αποφασιστικότητα κι  Εθνική ομοψυχία στεκόμαστε απέναντι στις σύγχρονες μεγάλες προκλήσεις.

Η φετινή Επέτειος έχει ξεχωριστή σημασία καθώς, πριν από λίγες ημέρες, η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι είναι ένοχοι για διεύθυνση κι ένταξη σε  εγκληματική οργάνωση οι νοσταλγοί τoυ ναζιστικού καθεστώτος που αιματοκύλησε  τον κόσμο και πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. Είναι χρέος όλων μας να μην τους επιτρέψουμε να εμφανιστούν ξανά στην πολιτική ζωή της χώρας .

Το Κίνημα Αλλαγής, τιμώντας την Πατριωτική  παράδοση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης θα βρίσκεται κάθε στιγμή στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των Εθνικών συμφερόντων.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *