Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων

Συνεδρίασαν χθες Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο) στη Λιβαδειά, όπου τα μέλη συζήτησαν για τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της χειμερινής περιόδου 2020-2021 (αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού) και κατόπιν προχώρησαν στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου […]

16 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

Συνεδρίασαν χθες Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο) στη Λιβαδειά, όπου τα μέλη συζήτησαν για τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της χειμερινής περιόδου 2020-2021 (αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού) και κατόπιν προχώρησαν στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2020.

Στην συνεδρίαση προέδρευσε ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας και συμμετείχαν οι  Αντιδήμαρχοι Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δήμου και κ. Μιχαήλ Σαγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος,  κ. Αθανάσιος Φορτώσης, εκπρόσωπος   Επιτελικού Γραφείου Θήβας, εκπρόσωπος  του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, ο  Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, ο Προϊστάμενος Δ/νσης  Τεχνικών Υπηρεσιών  Δήμου Λεβαδέων, κ. Χρ.  Νταλιάνης, ο Προϊστάμενος  Δασαρχείου Λιβαδειάς, κ. Κουτσοβασίλης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, κ. Τζαμάλας Νικόλαος και ο κ. Ανέστης Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Μεταξάς Αλέκος, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Λουκάς Δημάκας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λεβαδέων,  κ. Μιχάλης Κων/νος και οι Πρόεδροι των  Κοινοτήτων του Δήμου Λεβαδέων.

Κατά τη συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος κάθε συμμετέχοντος φορέα παρουσίασε το βαθμό ετοιμότητας τους, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών εν’ όψη του χειμώνα και συγκεκριμένα παρουσίασαν τις δυνατότητες τους, ως προς το ανθρώπινο δυναμικό, τα τεχνικά μέσα και τα σχέδια δράσης σε περίπτωση ανάγκης.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε, ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας και η άριστη συνεργασία που έχουν μεταξύ τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δύο βασικές και αναγκαίες προϋποθέσεις για να ανταποκριθούν στο δύσκολο καθήκον τους που αφορά στην προστασία των ανθρώπων και των περιουσιών τους, ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν για άλλη μια φορά την ανάγκη ενίσχυσης του έργου τους.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε όλους για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μας προς τους δημότες ενισχύοντας, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024