ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡ. ΕΥΒΟΙΑ

Το κλειστό οδικό τμήμα Λουτρών – Αιδηψού, εκτός του πλαστικού πλέγματος στις δύο πλευρές του, διαθέτει και φύλακες που καθοδηγούν ποιά οχήματα επιτρέπεται να εισέλθουν σ’ αυτό, ενώ εκτρέπουν τα υπόλοιπα από τον παραλιακό δρόμο του Αγίου Νικολάου. Το πρόβλημα βέβαια, που θα “ξετυλίξουμε” σήμερα ξεκινά με την παύση της εργασίας των συνεργείων και την […]

17 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Το κλειστό οδικό τμήμα Λουτρών – Αιδηψού, εκτός του πλαστικού πλέγματος στις δύο πλευρές του, διαθέτει και φύλακες που καθοδηγούν ποιά οχήματα επιτρέπεται να εισέλθουν σ’ αυτό, ενώ εκτρέπουν τα υπόλοιπα από τον παραλιακό δρόμο του Αγίου Νικολάου. Το πρόβλημα βέβαια, που θα “ξετυλίξουμε” σήμερα ξεκινά με την παύση της εργασίας των συνεργείων και την αποχώρηση των φυλάκων. Τότε δυστυχώς, τα πλαστικά πλέγματα δεν κλείνουν και από τις δύο πλευρές του κλειστού  για εργασίες οδικού τμήματος, εμφανίζονται αυτοκίνητα. Το χειρότερο όμως, οι οδηγοί τους, ξεχνούν την προτεραιότητα των υπολοίπων εποχουμένων που χρησιμοποιούν καθημερινά την ενδεδειγμένη οδική λύση. Φυσικά οι κίνδυνοι, για τη δημιουργία ατυχημάτων είναι ορατότατοι.
  • Δέκα τα κρούσματα κορωνοϊού στη Β.Ε το τελευταίο διάστημα και μάλιστα το ένα εξ αυτών «εισαγόμενο» από το Νέο Ηράκλειο Αθηνών. Αν βέβαια κανείς σκεφτεί, ότι οι πολίτες της πρωτεύουσας είχαν αντιληφθεί πως τα μέτρα της Κυβέρνησης θα γίνουν αυστηρότερα και γι’ αυτό επιχείρησαν την έξοδο, στην “αγαπημένη επαρχία”, θεωρούνται ελάχιστα. Ο προϊδεασμός μάλιστα από τα Μ.Μ.Ε και Μ.Κ.Δ για ολικό Lock Dow οδήγησε πριν την εφαρμογή του, 2 1/2 ημέρες δηλαδή, 51.646 οχήματα, στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και στην Περιφέρεια! Το τελευταίο βέβαια, λέει πολλά για τη Β.Ε.
  • Κινητή Μονάδα Υγείας δημιουργεί ο ΕΟΔΥ στην Ιστιαία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των 2 Δήμων της περιοχής. Οι αρμοδιότητες της θα αφορούν δειγματοληψίες, rapid tests και μοριακούς έλεγχους. Με αυτή θα καλύπτεται όλη η Βόρεια Εύβοια, ενώ η Χαλκίδα ήδη καλύπτει την κεντρική και η υπό δημιουργία της Κύμης θα περιλάβει την Νότια (Κάρυστο) Εύβοια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

14 Μαΐου 2024