Εμβόλιο Γρίπης: 101 θάνατοι και 1837 μη φυσιολογικές αντιδράσεις στη Ν.Κορέα

Στους 101 έφθασαν οι θανόντες από το εμβόλιο της γρίπης και 1837 με μη φυσιολογικές αντιδράσεις σύμφωνα με το (medlabnews.gr iatrikanea). Λόγος γίνεται για τον  αριθμό των νεκρών στη Νότια Κορέα μετά από εμβολιασμούς εποχικής γρίπης, ο οποίος και  αυξήθηκε σχεδόν στους 101, δήλωσε το Σάββατο ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA), […]

24 Νοεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Στους 101 έφθασαν οι θανόντες από το εμβόλιο της γρίπης και 1837 με μη φυσιολογικές αντιδράσεις σύμφωνα με το (medlabnews.gr iatrikanea).

Λόγος γίνεται για τον  αριθμό των νεκρών στη Νότια Κορέα μετά από εμβολιασμούς εποχικής γρίπης, ο οποίος και  αυξήθηκε σχεδόν στους 101, δήλωσε το Σάββατο ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA), γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια του εμβολίου.

Μάλιστα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 101 από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και τα περισσότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι, σημείωσε το πρακτορείο.

Παρά τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων των αποδεκτών εμβολίων κατά της γρίπης, το KCDA προτρέπει τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμούς εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Chung Sye-kyun εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών, ζητώντας διεξοδική έρευνα για την επαλήθευση της ακριβούς αιτίας των θανάτων. Οι αρχές δήλωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι οι θάνατοι συνδέονται με το εμβόλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024