Κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στους πολίτες που χρήζουν βοήθειας εν μέσω του lockdown

Μια ασπίδα προστασίας, για τους ηλικιωμένους και τους πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες, δημιουργεί ο Δήμος Ορχομενού,  μέσα από τις υπηρεσίες του, στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων τα οποία  λαμβάνει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και των προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και για την υποστήριξη, εν τω μέσω του lockdown […]

14 Νοεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Μια ασπίδα προστασίας, για τους ηλικιωμένους και τους πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες, δημιουργεί ο Δήμος Ορχομενού,  μέσα από τις υπηρεσίες του, στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων τα οποία  λαμβάνει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και των προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και για την υποστήριξη, εν τω μέσω του lockdown ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας, όπως :

α) Ηλικιωμένοι,

β) ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον,

γ) Χρόνιοι πάσχοντες από χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι πχ. λόγω κακοήθων νόσων, κορτιζόνης κ.λ.π,

δ) πολίτες με δικαιολογημένο αίτημα αδυναμίας μετακίνησης.

Παρακαλούνται οι συγκεκριμένοι πολίτες  να απευθύνονται  καθημερινά

από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 8:00 με 15:00 στο τηλέφωνο: 2261034001, στο οποίο θα απαντούν κατάλληλα εκπαιδευμένοι υπάλληλοι του Δήμου και θα μεριμνούν, για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων.

Το απόγευμα  και τις αργίες θα απευθύνονται  στο τηλέφωνο 6980950401,  στο οποίο θα απαντά ο αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Ξηρογιάννης.

Τα αιτήματα  που θα υποβάλλονται από τους δημότες αφορούν :

  • παραγγελία και παράδοση φαρμάκων
  • παραγγελία και παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης από το supermarket.
  • την έκδοση πάσης φύσεως πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
  • συμβουλευτικές υπηρεσίες από κοινωνικούς λειτουργούς

Απαραίτητα στοιχεία κατά την τηλεφωνική επικοινωνία είναι τα εξής:

  1. Ονοματεπώνυμο
  2. ΑΜΚΑ
  3. Διεύθυνση κατοικίας
  4. Τηλέφωνα επικοινωνίας
  5. Ηλικία
  6. Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή, καρδιακή νόσο, διαβήτη κλπ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024