Πατέρας σε υπάλληλο της ΔΕΗ: «Κόψε το ρεύμα σε μία ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου»

Στη Ροδόπη συνέβη αυτή τη φορά ένα ακόμα περιστατικό που συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας βάζει σε σκέψεις… λόγος γίνεται για έναν πατερά που ζητά με αξιοπρέπεια από έναν υπάλληλο της ΔΕΗ να μην προβεί άμεσα στη διακοπή του ρεύματος και να του δώσει μια παραπάνω ώρα προθεσμία προκειμένου ο γιός του, να ολοκληρώσει το μάθημά […]

27 Νοεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Στη Ροδόπη συνέβη αυτή τη φορά ένα ακόμα περιστατικό που συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας βάζει σε σκέψεις… λόγος γίνεται για έναν πατερά που ζητά με αξιοπρέπεια από έναν υπάλληλο της ΔΕΗ να μην προβεί άμεσα στη διακοπή του ρεύματος και να του δώσει μια παραπάνω ώρα προθεσμία προκειμένου ο γιός του, να ολοκληρώσει το μάθημά του μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Ωστόσο, o ιδιωτικός υπάλληλος, Ευθύμης Παιδαράκης, που έχει ως αντικείμενο αποκοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος, πήγε να κόψει το ρεύμα σε σπίτι για χρέος.

Τότε, συνέβη το εξής συγκλονιστικό: Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας βγήκε και ζήτησε από τον υπάλληλο να μην του κόψουν το ρεύμα τουλάχιστον για μία ώρα, γιατί έκανε μάθημα το παιδί του στην τηλεκπαίδευση.

«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου…»!

Ευτυχώς όμως, όλα έληξαν προς όφελος του κατοίκου της Ροδόπης, διότι για ακόμη μια φορά η ιστορία μας δείχνει πώς η αγάπη είναι αυτή που νικά τα πάντα και το απέδειξαν έμπρακτα οι συντοπίτες του συγκεντρώνοντας το πόσο, που όφειλε ώστε να μην χρειαστεί να διακόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα της οικογένειας που έχει τόσο ανάγκη, ειδικά σε αυτές τις μέρες που «διανύουμε»!

Μάλιστα κάπου εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως, 3.665 μαθητές στην Ήπειρο δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση και η ανισότητα της τηλεκπαίδευσης φαίνεται να κυριαρχεί. Στην Ήπειρο περίπου 900 μαθητές της πρωτοβάθμιας και περίπου 1.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δε διαθέτουν ούτε τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε, να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση. Ενώ σε μια σειρά από απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές είτε δεν υπάρχει σύνδεση στο internet είτε το σήμα είναι ιδιαίτερα ασθενές, καθιστώντας αδύνατη την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Όταν το πρόβλημα δημοσιοποιήθηκε τότε η ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου, δήλωσε ότι θα διαθέσει 30.000 ευρώ για αγορά tablets και συνδέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024