Τάσος Γαϊτάνης: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί εντυπωσιακά από την έναρξη της πανδημίας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “Ionian TV” και το δημοσιογράφο Τάσο Θεοδόση αναφέρθηκε στις ενέργειες τις Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και απάντησε στην κριτική που ασκείται για τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Αρχικά, ο κ. Γαϊτάνης, τόνισε ότι […]

12 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “Ionian TV” και το δημοσιογράφο Τάσο Θεοδόση αναφέρθηκε στις ενέργειες τις Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και απάντησε στην κριτική που ασκείται για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αρχικά, ο κ. Γαϊτάνης, τόνισε ότι δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε το πρώτο κύμα της πανδημίας με το δεύτερο. Συνέχισε λέγοντας ότι την τωρινή κατάσταση θα πρέπει να τη συγκρίνουμε σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ενώ επανέλαβε την άποψη ότι η χώρα μας εξακολουθεί να είναι σε πολύ καλύτερη θέση. Συμπλήρωσε ότι η επαναλειτουργία της οικονομίας τον Ιούνιο έγινε με σύνεση, ενώ σήμερα η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τον περιορισμό των μετακινήσεων, όπως γίνεται σ’ όλο τον κόσμο, προκειμένου να έχουμε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. “Αυτό που κάνει η Ελλάδα, το κάνουν και οι άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Γαλλία που έχουν καλύτερα συστήματα υγείας από εμάς”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καθυστερήσεις στην ενίσχυση του συστήματος υγείας. Επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην κριτική που γίνεται για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ στη χώρα μας. Απάντησε πως το Μάρτιο οι κλίνες ΜΕΘ ήταν 557 ενώ σήμερα είναι 1082, πρόκειται δηλαδή για αύξηση κατά 94%, με τον αριθμό αυτό να πρόκειται να αυξηθεί κατά 234 κλίνες μέχρι τέλος του έτους. Συγκεκριμένα για την 6η ΥΠΕ ανέφερε οτι είχαμε 78 κλίνες ΜΕΘ το Μάρτιο και 120 σήμερα. Πρόσθεσε ότι το Σεπτέμβριο του 2019, στο ΕΣΥ υπηρετούσαν συνολικά 88.690 εργαζόμενοι, ενώ σήμερα βρίσκονται σ’ αυτό πάνω από 100 χιλιάδες. Στην 6η ΥΠΕ το Σεπτέμβριο του 2019 υπηρετούσαν 11.777 άτομα και σήμερα 16.283. Συνεπώς σχολίασε ότι όσοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ, θα πρέπει να επικαλούνται πραγματικά στοιχεία. “Στο εθνικό σύστημα υγείας κανένας πολίτης δεν έχει στερηθεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, από οποιοδήποτε νόσημα και εάν πάσχει”.

Σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν στην πραγματική οικονομία, υποστήριξε ότι πριν μερικές εβδομάδες η EUROSTAT ανακοίνωσε ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η χώρα μας είχε τη μικρότερη απώλεια θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. “Επί αυτού του στοιχείου της EUROSTAT, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να τοποθετηθεί”, συμπλήρωσε. Επίσης επικαλέστηκε τα επίσημα στοιχεία της ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Πελοπόννησο και στα νησιά της περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Από το Μάρτιο, σε 77 χιλιάδες διαφορετικά ΑΦΜ έχουν πιστωθεί περίπου 439 εκατ. ευρώ μέσω της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Τέλος για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με λάθη και παραλείψεις στην Παιδεία, συμπλήρωσε ότι παρά την κριτική, γίνονται τεράστιες προσπάθειες από το Υπουργείο. Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Σεπτέμβρη ασκούσε κριτική για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανοίγουν τα σχολεία, κινδυνολογώντας χωρίς επιχειρήματα για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Σχολίασε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στα σχολειά είναι μικρός, ενώ για το θέμα της τηλεκπαίδευσης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε στην Υπουργό τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε πανευρωπαϊκά η εταιρία και ενώ όταν το θέμα αποκαλύφθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να επικαλείται ψευδείς ειδήσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Σήμερα η κατάσταση είναι ομαλοποιημένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024