Ιερώνυμος: Αν δεν είχα νοσήσει θα εμβολιαζόμουν πρώτος

Την ανάγκη συνεργασίας με την Πολιτεία για τον εμβολιασμό, επισήμανε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Μάλιστα, τόνισε ότι θα επιθυμούσε να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, αλλά οι θεράποντες ιατροί του δεν του το επιτρέπουν ακόμη, λόγω της περιπέτειας με την υγεία του. Σημείωσε, όμως, […]

22 Δεκεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την ανάγκη συνεργασίας με την Πολιτεία για τον εμβολιασμό, επισήμανε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Μάλιστα, τόνισε ότι θα επιθυμούσε να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, αλλά οι θεράποντες ιατροί του δεν του το επιτρέπουν ακόμη, λόγω της περιπέτειας με την υγεία του. Σημείωσε, όμως, ότι συμβολικά κάποιος από τους αρχιερείς θα είναι εκεί από την πρώτη μέρα για να εμβολιαστεί. «Αυτή η κίνηση εκδηλώνει τη συμπαράσταση σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και ευχήθηκε να έχουμε καλά αποτελέσματα, ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε διαφορετικά τις μεγάλες αυτές ημέρες.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε την αρωγή της Εκκλησίας στην ενημέρωση αναφορικά με τον εμβολιασμό, τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά της μάχης. «Αυτές τις άγιες ημέρες η Εκκλησία να συμπαρασταθεί στην οργανωμένη Πολιτεία, σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, να τους φροντίσουμε», αιτήθηκε, ενώ επισήμανε ότι «αυτές τις ημέρες είναι σημαντικό να τονίζουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας, την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Τέλος, ευχήθηκε «να δείξουμε όλοι με θέρμη την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας και να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο από τον επικίνδυνο ιό. Η επιχείρηση “ελευθερία” αποσκοπεί στο να ξαναπάρουμε σιγά-σιγά τις ζωές μας πίσω».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον υπουργό, συνεχάρη και ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων που αγωνίζονται καθημερινά, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για την αυτοθυσία των ανθρώπων αυτών, τους οποίους χαρακτήρισε λειτουργούς της αγαθοεργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024