Άμεση ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών

Καταθέσαμε Ερώτηση στην Βουλή 25 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί τους και η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη, σχετικά με τις σοβαρές συνέπειες που έχει για το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών, η πτώση των τιμών πώλησης του προϊόντος.   Οι παραγωγοί βαμβακιού σε ολόκληρη την χώρα βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι τιμές κατρακυλούν, […]

9 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Καταθέσαμε Ερώτηση στην Βουλή 25 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί τους και η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη, σχετικά με τις σοβαρές συνέπειες που έχει για το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών, η πτώση των τιμών πώλησης του προϊόντος.  

Οι παραγωγοί βαμβακιού σε ολόκληρη την χώρα βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι τιμές κατρακυλούν, ενώ τα κόστη παραγωγής ολοένα  αυξάνονται. Τελευταίο «βαρίδι» αποτελεί το νέο χαράτσι στο αγροτικό πετρέλαιο από 1/1/2021 που νομοθέτησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκης.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδης, δεν διστάζει να εμπαίζει τους βαμβακοκαλλιεργητές, υποστηρίζοντας ότι: η πώληση ακόμη και σε εξευτελιστικές τιμές είναι απαραίτητη για να καταγραφεί κάποια εμπορική κίνηση, ενώ παράλληλα φροντίζει να μην εφαρμόζει το έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των παραγωγών, με υποχρεωτικές συμβάσεις για την πώληση σύσπορου βάμβακος και υποχρεωτική ανάρτηση στα εκκοκκιστήρια της διεθνούς τιμής βάμβακος σε εμφανές σημείο.

“Ζητούμε την άμεση στήριξη τους εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών με την  δίκαιη τιμολόγηση του προϊόντος”!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024