Αθώα η δασκάλα από τη Λιβαδειά που μηνύθηκε από γονέα

Αθωώθηκε εκπαιδευτικός  που διδάσκει σε σχολείο της Λιβαδειάς, μετά από μήνυση γονέα. Η δασκάλα, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ Λιβαδειάς τάσσεται ενάντια «στην προσπάθεια γονέων να παρεμβαίνουν και να καθορίζουν το παιδαγωγικό έργο των δασκάλων και την εν γένει εκπαιδευτική λειτουργία, αξιώνοντας από την εκπαιδευτική κοινότητα, να ενεργεί αντίθετα με τους εκπαιδευτικούς κανόνες και πολλές φορές σε βάρος των ίδιων των μαθητών – παιδιών […]

15 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Αθωώθηκε εκπαιδευτικός  που διδάσκει σε σχολείο της Λιβαδειάς, μετά από μήνυση γονέα.

Η δασκάλα, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ Λιβαδειάς τάσσεται ενάντια «στην προσπάθεια γονέων να παρεμβαίνουν και να καθορίζουν το παιδαγωγικό έργο των δασκάλων και την εν γένει εκπαιδευτική λειτουργία, αξιώνοντας από την εκπαιδευτική κοινότητα, να ενεργεί αντίθετα με τους εκπαιδευτικούς κανόνες και πολλές φορές σε βάρος των ίδιων των μαθητών – παιδιών τους».

Ο ΣΕΠΕ Λιβαδειάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΓΟΝΕΑ

Με την Αθωωτική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς δικαιώνεται ο δικαστικός αγώνας της κας Κοντακτσή Ουρανίας, συναδέλφου εκπαιδευτικού του 8ο Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, ενάντια στην προσπάθεια γονέων να παρεμβαίνουν και να καθορίζουν το παιδαγωγικό έργο των δασκάλων και την εν γένει εκπαιδευτική λειτουργία, αξιώνοντας από την εκπαιδευτική κοινότητα, να ενεργεί αντίθετα με τους εκπαιδευτικούς κανόνες και πολλές φορές σε βάρος των ίδιων των μαθητών – παιδιών τους.

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και ειδικά όταν αυτή επιλέγεται ως μέθοδος πίεσης προς τον εκπαιδευτικό και παρέμβασης στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του έργο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ. Γονείς, εκπαιδευτικοί και στελέχη διοίκησης, θα πρέπει να είναι συνοδοιπόροι στο δύσκολο έργο της μάθησης.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, που σηκώνει και όλο το βάρος της μόρφωσης του λαού μας, θα πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπίζεται με ΣΕΒΑΣΜΟ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024