Γιώργος Μουλκιώτης: «Η Κυβέρνηση για ακόμα μια φορά γυρίζει την πλάτη στους αγρότες!!!»

Μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που έχουν υποστεί οι αγρότες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, αποφάσισε να επιβάλει άλλο ένα μέτρο εις βάρος τους, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής και μειώνοντας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο το εισόδημα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους. Με πρόσχημα το πράσινο […]

7 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που έχουν υποστεί οι αγρότες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, αποφάσισε να επιβάλει άλλο ένα μέτρο εις βάρος τους, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής και μειώνοντας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο το εισόδημα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους.

Με πρόσχημα το πράσινο τέλος στο diesel κίνησης, καύσιμο απαραίτητο σε καθημερινή βάση σε όλο τον αγροτικό τομέα, αυξάνεται κατά 30 ευρώ το χιλιόλιτρο δηλαδή γύρω στα 3 λεπτά το λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι στην αντλία η επιβάρυνση για τον παραγωγό θα ανέλθει στα 3,5 με 4 λεπτά ανά λίτρο, δεδομένου ότι υπάρχει ΦΠΑ 24% στα καύσιμα.

Ενώ οι αγρότες περίμεναν υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας για επαναθεσμοθέτησή της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου, καλούνται τώρα να επωμιστούν ακόμα ένα φόρο από 1/1/2021.

Η Κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί σοβαρά με τον αγροτικό κόσμο, εμμένει να λαμβάνει μέτρα που καθιστούν τους αγρότες ακόμα πιο ευάλωτους και την παραγωγική τους δύναμη ακόμα πιο ισχνή. 

Η Κυβέρνηση με τέτοια μέτρα, υπονομεύει κατάφωρα τον πρωτογενή τομέα, συνεχίζοντας την στοχευμένη πολιτική της, να ενισχύει τους λίγους με πολλά, ολοκληρώνει ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024