Η «Λαμία Νέα Προοπτική» για τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη των 600.000 χαμηλοσυνταξιούχων, πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ

«Τουλάχιστον ελλειμματικό», χαρακτηρίζει η δημοτική παράταξη «Λαμία Νέα Προοπτική» το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε σχετική μέριμνα για τη παράταση του μέτρου της μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη των 600.000 χαμηλοσυνταξιούχων, πρώην δικαιούχων του καταργημένου ΕΚΑΣ, που προβλέπει ο Νόμος 4655/2020. Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη σημειώνει αναλυτικά τα εξής: «Στην χθεσινή […]

30 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

«Τουλάχιστον ελλειμματικό», χαρακτηρίζει η δημοτική παράταξη «Λαμία Νέα Προοπτική» το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε σχετική μέριμνα για τη παράταση του μέτρου της μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη των 600.000 χαμηλοσυνταξιούχων, πρώην δικαιούχων του καταργημένου ΕΚΑΣ, που προβλέπει ο Νόμος 4655/2020.

Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη σημειώνει αναλυτικά τα εξής: «Στην χθεσινή (28/12) 25η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής η οποία συστήθηκε, για να βρεθεί τρόπος, ώστε το Συμβούλιο να μπορέσει να παρέμβει και να διεκδικήσει  την μη διακοπή ρεύματος συμπολιτών μας, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση.

Εκπρόσωπος της παράταξης μας στην επιτροπή ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Κοντογιάννης.

Σαν παράταξη, ΛΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ όπως αναφέραμε και σε προηγούμενες συνεδριάσεις, για μας η κοινωνική πολιτική, ειδικά την περίοδο που διανύουμε είναι υψίστης σημασίας θέμα και θεωρούμε πως ο δήμος, έχει υποχρέωση να διεκδικήσει τα μέγιστα από την κεντρική διοίκηση και εκεί που προκύπτουν κενά, να μπορέσει να τα καλύψει ο ίδιος με τις κοινωνικές του δομές.

Ένα μεγάλο και επείγον ζήτημα που προκύπτει το αμέσως προσεχές διάστημα έχει να κάνει με το τέλος του έτους (31/12/2020), που λήγει η ευεργετική ρύθμιση της πολιτείας για 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, πρώην δικαιούχους του καταργημένου ΕΚΑΣ. Σύμφωνα με τον νόμο 4655/2020, οι εν λόγω συνταξιούχοι, ως αντισταθμιστικό μέτρο, δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. Μέχρι στιγμής και παρότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε σχετική μέριμνα για τη παράταση του μέτρου, κάτι που κρίνεται τουλάχιστον ελλειμματικό.

Τέλος, επειδή θεωρούμε την υγεία ύψιστο κοινωνικά αγαθό, θέσαμε στο σώμα το ζήτημα της ενημέρωσης της προώθησης και της στήριξης του «Εθνικού Σχεδίου  για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid 19» από το Δημοτικό Συμβούλιο και θέτουμε την παράταξη μας στην διάθεση οποιασδήποτε προωθητικής ενέργειας για τον συγκεκριμένος σκοπό.

Θερμές ευχές για ένα ευτυχισμένο νέο έτος, με υγεία, κοινωνικές επαφές και δημιουργικές στιγμές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024