Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Στο πλαίσιο της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «H Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μας υπενθυμίζει τι έγινε το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο αστυνομικός Ε. Κορκονέας δολοφονούσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Το περιστατικό αυτό: Αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς φαινομένων αστυνομικής βίας […]

6 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Στο πλαίσιο της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «H Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μας υπενθυμίζει τι έγινε το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο αστυνομικός Ε. Κορκονέας δολοφονούσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Το περιστατικό αυτό:

  • Αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς φαινομένων αστυνομικής βίας και ακραίας αυθαιρεσίας, απέναντι σε κάθε μορφής αγώνα, αλλά και γενικότερα απέναντι στα δικαιώματα των νέων ανθρώπων.
  • Ήταν η αφετηρία για την πραγματοποίηση μιας σειράς κινητοποιήσεων, στις οποίες είχαν κεντρική θέση οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι νέοι και οι νέες που έβλεπαν τις ελευθερίες τους να περιορίζονται, μέσα σε ένα κλοιό ακραίας λιτότητας και σκληρής καταστολής.

Η συγκεκριμένη μέρα της 6ης Δεκεμβρίου έχει πια κατοχυρωθεί ως μια επετειακή αφορμή ανάδειξης της θέλησης όλων των δημοκρατικών πολιτών να μην ξεχνούν, αλλά να τιμούν τα θύματα της κρατικής αυθαιρεσίας. Ταυτόχρονα είναι μια μέρα όπου εκφράζεται η διάθεση της νεολαίας να συμμετέχει σε αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της και της προοπτικής μιας ζωής όπου τέτοια συμβάντα θα είναι αδύνατον να εμφανιστούν ξανά.

Κάποιοι ακόμη και σήμερα επιμένουν να μη βλέπουν αυτή τη γενιά, τις αγωνίες, τα όνειρα και τις διεκδικήσεις της. Σήμερα, όσοι από αυτούς δουλεύουν στην Ελλάδα, “αποζημιώνονται” με ψίχουλα.

Η κοινωνική πρόοδος είναι απότελεσμα της διαρκούς πάλης των νέων ανθρώπων και της κοινωνικής πλειοψηφίας, που διαρκώς απαξιώνεται και συκοφαντείται από τη σημερινή κυβέρνηση, απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία, την καταστολή και την κατάλυση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Υποχρέωση όλων μας είναι να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να τους δώσουμε δύναμη να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανατροπή που διεκδικούν.

Δεν ξεχνάμε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, του οποίου η δολοφονία λειτούργησε ως «ηλεκτροσόκ» για το σύνολο της κοινωνίας, φέρνοντας στην επιφάνεια με πρωτόγνωρη ένταση τα μεγάλα αδιέξοδα και τα αναπάντητα ερωτήματα της νεολαίας εκείνης της εποχής, που εξακολουθούν και σήμερα να ζητούν απάντηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023