Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη με λεία 11 κιλά ηρωΐνης στη Χαλκίδα

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε, μετά από καταδίωξη, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατάφεραν να συλλάβουν χθες Παρασκευή το μεσημέρι, μετά από καταδίωξη που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, έναν ημεδαπό και να κατασχέσουν περισσότερα από 11 κιλά ηρωίνης. Η σύλληψή του, είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης […]

19 Δεκεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε, μετά από καταδίωξη, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατάφεραν να συλλάβουν χθες Παρασκευή το μεσημέρι, μετά από καταδίωξη που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, έναν ημεδαπό και να κατασχέσουν περισσότερα από 11 κιλά ηρωίνης.

Η σύλληψή του, είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία ο ανωτέρω προέβαινε στην προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από περιοχή της Αττικής, με σκοπό τη μεταφορά και διακίνησή τους στην περιοχή της Χαλκίδας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς εντοπίστηκε επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (ρεύμα πορείας προς Λαμία) και στην προσπάθεια πραγματοποίησης αστυνομικού ελέγχου ο ανωτέρω δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.

Ακoλούθησε σύντομη καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος του συλληφθέντα, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο χώρο των αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν, είκοσι δύο 22 συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους 11 κιλών και 134 γραμμαρίων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν ομοίως και κατασχέθηκαν:

  • 4,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 2 κινητά τηλέφωνα, καθώς και
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με δυνατότητα ζύγισης έως (5) κιλών.

Επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024