Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Λαμιέων

«Προκλητική, κοινωνικά απαράδεκτη και επιζήμια για τους δημότες η απόφαση του Δήμου Λαμίας  για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Λαμιέων για το 2021. «Είναι γνωστή σε όλους η δημόσια θέση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που υπερασπίζεται και προωθεί […]

22 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

«Προκλητική, κοινωνικά απαράδεκτη και επιζήμια για τους δημότες η απόφαση του Δήμου Λαμίας  για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Λαμιέων για το 2021.

«Είναι γνωστή σε όλους η δημόσια θέση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που υπερασπίζεται και προωθεί ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων, υλοποιείται από τους εργαζόμενους του Δήμου και όχι από ιδιώτες», ξεκαθάρισε.

Όπως πιστεύει η Ν.Ε., «έτσι εξυπηρετείται καλύτερα το δημόσιο συμφέρον και η δημόσια υγεία και τελικά το κόστος είναι μικρότερο για όλους τους δημότες. Σταθερές εργασιακές σχέσεις, καλύτερες αμοιβές εργαζόμενων, επαρκέστερος εξοπλισμός, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων μας, αποτελούν στοιχεία τα οποία μας οδηγούν να υπερασπιζόμαστε διαχρονικά το δημόσιο χαρακτήρα της αποκομιδής των απορριμμάτων».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση τόνιζε τα εξής: «Για τον λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών της διακυβέρνησής του, με την περίφημη προκήρυξη 3 Κ θωράκισε τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων μέσω του μεγάλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, των 8500 χιλιάδων θέσεων εργασίας και στελέχωσε τους Δήμους της χώρας με μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό, το δημόσιο χαρακτήρα των ανταποδοτικών υπηρεσιών, τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και την ποιότητα των υπηρεσιών αυτών.

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω, είναι προφανές ότι μας βρίσκει κάθετα αντίθετους η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να εγκρίνει δαπάνη στον ψηφισθέντα  την 16-12-2020 προϋπολογισμό του έτους 2021, συνολικού ποσού 1.100.000€, για αποκομιδή των απορριμμάτων από εργολάβους.

Η απόφαση αυτή δεν βασίζεται σε καμιά εμπεριστατωμένη μελέτη που να αποδεικνύει ωφέλεια του Δήμου και των δημοτών αλλά αποτελεί συνειδητή  επιλογή του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής και σίγουρα θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε αύξηση των δημοτικών τελών.

Είναι δε, απόλυτα συνυφασμένη με τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ η οποία βλέπει την τοπική αυτοδιοίκηση ως ανώνυμη εταιρεία, στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, με σκοπό το οικονομικό όφελος συγκεκριμένων εργολαβικών συμφερόντων και όχι με βάση τα χαρακτηριστικά της, ως δηλαδή ένα θεσμό στο πλευρό του πολίτη, που θέλει να ανταποκρίνεται στην κάλυψη βασικών αναγκών.

Ο Δήμος Λαμίας δεν πρέπει να πρωτοστατήσει στην καταστροφική πολιτική ιδιωτικοποίησης ανταποδοτικών λειτουργιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν μεγάλα συμφέροντα. Το συμφέρον των δημοτών και του περιβάλλοντος επιβάλλουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των υπηρεσιών της καθαριότητας.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να μην υλοποιήσει τα σχέδιά της για ιδιωτικοποίηση των  ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Απαιτούμε  την άμεση ανατροπή της απόφασης αυτής.

Καλούμε τον Δήμαρχο Λαμίας να εφαρμόσει άλλη πολιτική με τοπικό σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων στην προοδευτική κατεύθυνση που προαναφέρθηκε», κατέληγε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024