Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων/δηλώσεων για τις ζημιές από τον κυκλώνα «Ιανός»

Μετά από πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας, συγκρότησε Επιτροπή αποτελούμενη από δύο υπαλλήλους του ΕΛΓΑ και δύο της Περιφέρειας, οι οποίοι θα καταγράψουν και θα εκτιμήσουν ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» σε αντικείμενα, τα οποία μέχρι σήμερα οι σχετικές διατάξεις δεν προέβλεπαν. Π.χ. γεωτρήσεις, κατεστραμμένα γεωργικά μηχανήματα. Όπως εξήγησε […]

15 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Μετά από πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας, συγκρότησε Επιτροπή αποτελούμενη από δύο υπαλλήλους του ΕΛΓΑ και δύο της Περιφέρειας, οι οποίοι θα καταγράψουν και θα εκτιμήσουν ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» σε αντικείμενα, τα οποία μέχρι σήμερα οι σχετικές διατάξεις δεν προέβλεπαν. Π.χ. γεωτρήσεις, κατεστραμμένα γεωργικά μηχανήματα.

Όπως εξήγησε ο κ. Καρακάντζας στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ», η Επιτροπή θα παραδώσει τους φακέλους με τις εκτιμήσεις και το ύψος των ζημιών και έπειτα τα αρμόδια Υπουργεία θα προχωρήσουν στην καταβολή των χρημάτων, αφού πρώτα οι αγρότες και οι εμπλεκόμενοι προσκομίσουν τιμολόγια και παραστατικά των ζημιών που έχουν υποστεί.

Οι πληγέντες αγρότες στην πλειοψηφία τους είχαν ήδη καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις και λίγοι ήταν αυτοί οι οποίοι κατέθεσαν δηλώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν σε φυτικό, πάγιο, έγγειο κεφάλαιο και στον εξοπλισμό μετά τη σχετική παράταση που είχε δοθεί μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Μαρτίου 2023