ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς: «Η κυβέρνηση δεν κρύβει την αντεργατική προσήλωσή της”

Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση δεν κρύβει την αντεργατική προσήλωσή της. Επιχειρεί να «αξιοποιήσει»  την πανδημία του κορωνοϊού για να υλοποιήσει τα αντεργατικά σχέδια της. Θέλοντας να βάλει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική ψηφοφορία (η οποία αποτελεί μέρος του αντισυνδικαλιστικού Νόμου που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση), επιμένει σε συνθήκες λοκνταουν με υπηρεσίες να υπολειτουργούν, με τηλεργασία, […]

4 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση δεν κρύβει την αντεργατική προσήλωσή της. Επιχειρεί να «αξιοποιήσει»  την πανδημία του κορωνοϊού για να υλοποιήσει τα αντεργατικά σχέδια της. Θέλοντας να βάλει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική ψηφοφορία (η οποία αποτελεί μέρος του αντισυνδικαλιστικού Νόμου που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση), επιμένει σε συνθήκες λοκνταουν με υπηρεσίες να υπολειτουργούν, με τηλεργασία, με άδειες ειδικού σκοπού (που το ίδιο το Υπουργείο έχει αποφασίσει),  να προχωρήσει τη διαδικασία για τις Αρχαιρεσίες για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , δηλώνει ανενδοίαστα αντίθετος απέναντι σε κάθε   προσπάθεια υπονόμευσης των κάθε είδους μαζικών και συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης για τη ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού Νόμου. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τα μέλη του να μη συμμετάσχουν σε μία διαδικασία – παρωδία, που σκοπό δεν έχει την προαγωγή  της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων ,  αλλά αντίθετα  επιχειρεί να βάλει από την πίσω πόρτα την ηλεκτρονική ψηφοφορία , υπονομεύοντας κάθε έννοια αμεσοδημοκρατίας και συλλογικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024