Στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου το κτήριο του προσομοιωτή της ΔΕΗ και το μουσείο στη   Θέση Μπρινιάς

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη του Αλιβερίου ήταν η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στη Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου για την έγκριση μίσθωσης στον δήμο, κτηρίου στη θέση Μπρινιάς (πρώην λιγνιτωρυχείο Αλιβερίου-σχολή προσομοιωτή ιδιοκτησίας ΔΕΗ). Ο χώρος αυτός του Λιγνιτωρυχείου έκτασης περίπου 6300 τ.μ. και των  κτιρίων 1200 […]

10 Δεκεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη του Αλιβερίου ήταν η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στη Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου για την έγκριση μίσθωσης στον δήμο, κτηρίου στη θέση Μπρινιάς (πρώην λιγνιτωρυχείο Αλιβερίου-σχολή προσομοιωτή ιδιοκτησίας ΔΕΗ).

Ο χώρος αυτός του Λιγνιτωρυχείου έκτασης περίπου 6300 τ.μ. και των  κτιρίων 1200 τ.μ., είναι ένας σημαντικός χώρος για την περιοχή του Αλιβερίου στον οποίο υπάρχει και το Μουσείο της ΔΕΗ, ο οποίος εφόσον διαμορφωθεί και αξιοποιηθεί όπως πρέπει, μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για τον Δήμο.

Ένας χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, για επισκέψεις σχολείων και άλλων δράσεων με συμβολικό μίσθιο 100 ευρώ το μήνα.

Ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς δήλωσε για το χώρο αυτό ότι μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και να δημιουργηθεί μια αίθουσα  συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και εκδηλώσεων ενώ στο πρώτο ανεξάρτητο κτήριο θα φιλοξενηθεί  ο σύλλογος «οι Άγγελοι της γης».

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν θετικά για την εξέλιξη αυτή τόσο ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Καρτελιάς εντεταλμένος για τον πολιτισμό που πρότεινε την αξιοποίηση του χώρου στη δημοτική αρχή και ευχαρίστησε το δήμαρχο για τις προσπάθειες που κατέβαλε και τον Τάσο Τζοβλά (προϊστάμενο του πρώην προσομοιωτή ΔΕΗ) αλλά και οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων Α. Μπάτσα, Θαλασσινού και Κ. Κέκης που χαιρέτισαν τη θετική εξέλιξη για το δήμο Κύμης Αλιβερίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024