Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου Θηβαίων για Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ο Δήμος Θηβαίων σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης που εξέδωσε το Πράσινο Ταμείο, υπέβαλλε πρόταση για χρηματοδότηση «Σχεδίου Φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020», εκτιμώμενου ποσού 40.000,00 € (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά στην υλοποίηση της υπηρεσίας «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Θηβαίων», δεδομένου […]

1 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Ο Δήμος Θηβαίων σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης που εξέδωσε το Πράσινο Ταμείο, υπέβαλλε πρόταση για χρηματοδότηση «Σχεδίου Φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020», εκτιμώμενου ποσού 40.000,00 € (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά στην υλοποίηση της υπηρεσίας «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Θηβαίων», δεδομένου ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις», οι μεσαίοι και μεγάλοι Δήμοι της χώρας υποχρεούνται να συντάξουν Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) έως την 31η Μαρτίου 2021.

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης, των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο, για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024