Επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

Δείτε σε ποιους απευθύνεται, καθώς και τη σύνοψη της δράσης.

20 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Η επιχορήγηση παρέχεται για τη στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19 και ειδικότερα για τη διευκόλυνση της λειτουργίας τους, ακόμα και κατά τη χειμερινή περίοδο, σε εξωτερικούς νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο καλύτερος αερισμός συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού στους εσωτερικούς τους χώρους.

Η επιχορήγηση θα υπολογίζεται βάσει των επισήμων δηλωμένων και επομένως αδειοδοτημένων τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) εξωτερικών χώρων σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και των με κάθε τρόπο παραχωρημένων από λοιπούς φορείς (Δήμους, Λιμενικά Ταμεία, ΕΟΤ κλπ.), καθώς και των εξωτερικών επιφανειών που παραχωρήθηκαν με το άρθρο 65 του ν. 4688/2020, ιδιόκτητων ή/και μισθωμένων.

– Η επιχορήγηση καλύπτει θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (υγραερίου, ηλεκτρικά, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο), αυτόνομα/ μεμονωμένα, ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου, τα οποία είναι/ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους.

– Επιχορηγείται η προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ.

– Η προμήθεια των θερμαντικών σωμάτων μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί από την 01/02/2020 και εντεύθεν και πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό ΚΑΔ, κατά την ημερομηνία προμήθειας και εξακολουθεί να τον διαθέτει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του προς χρηματοδότηση.

– Σε περίπτωση που ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων δεν δικαιολογεί ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων, το ποσό της επιχορήγησης υπολογίζεται με τον αμέσως επόμενο ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων.

Σε ποιους απευθύνεται

Επιχειρήσεις εστίασης ανεξαρτήτως νομικής μορφής που λειτουργουν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια.

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ στους οποίους πρέπει να δραστηριοποιείται η προς ενίσχυση επιχείρηση είναι οι:

– 56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης: Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10

– 56.29.20 Υπηρεσίες καντίνας: Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20

– 56.30 Δραστηριότητες παροχής ποτών: Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30

Περίοδος υποβολής από 4/1/2021 έως 4/3/2021 (ώρα 17:00)

Η Αίτηση Χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://heating-devices.mindev.gov.gr

Δείτε στο κάτωθι συνημμένο αρχείο τη σύνοψη της δράσης.

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024