Επίσκεψη του Γιάννη Οικονόμου στο Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας

Κύριο μέλημα η άμεση εκτέλεσή του και η ολοκλήρωση των συμπληρωματικών έργων.

26 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Το εργοτάξιο του εγγειοβελτιωτικού έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας» επισκέφθηκε χτες το πρωί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, παρουσία του Βουλευτή Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρα, των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, μελών της ευρύτερης τοπικής κοινότητας, του Διευθυντή του έργου και μηχανικού κ. Λάγκη και του μηχανικού κ. Καραγιάννη, ενημερώθηκε για τη συνολική πορεία των εργασιών και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους τοπικούς φορείς για την αναγκαιότητα εκτέλεσης του και την αποπεράτωση των συμπληρωματικών έργων με σκοπό την λειτουργικότητα του.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας» αφορά την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων αποχετευτικών- στραγγιστικών έργων, των έργων οδοποιίας, των αντιπλημμυρικών έργων και των βασικών αρδευτικών έργων δηλαδή των δικτύων, την διώρυγα τροφοδοσίας, των δεξαμενών και των αvτλιοστασίων και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις που επωφελούνται ανέρχονται στα 23.090 στρέμματα.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα έργο αγροτικής υποδομής, καίριας σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, ενώ με την ολοκλήρωση του  προβλέπεται να εφαρμοστεί αναδασμός ιδιοκτησιών σε όλη την παραπάνω έκταση.

Μάλιστα, αναμένεται να συντελέσει στην αποκατάσταση της υπάρχουσας άρδευσης των κτημάτων με νερό που έρχεται από τον χείμαρρο Βίστριζα με επιφανειακά χωμάτινα ή τσιμεντένια κανάλια, στην αποκατάσταση της άρδευσης, όσων κτημάτων αρδεύονται με υπόγειο δίκτυο με νερό από γεωτρήσεις και στην στήριξη και ενίσχυση της καλλιέργειας ακτινιδίων, που αποτελεί μεγάλο αριθμό στρεμμάτων  των καλλιεργούμενων εκτάσεων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Υφυπουργός επισήμανε χαρακτηριστικά με την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του «Αρδευτικού Δικτύου Ανατολικής Βίστριζας»: «Πρόκειται για ένα έργο που θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα, θα διασφαλίσει την άρδευση και θα αναβαθμίσει την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Αποτελεί κύριο μέλημα μας όχι μόνο η άμεση ολοκλήρωση του, αλλά και η εκτέλεση όλων των συμπληρωματικών έργων, ώστε να καταστεί άμεσα λειτουργικό και αποτελεσματικό. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ειδικά όταν μιλάμε για ένα έργο που η μελέτη του εγκρίθηκε το 2009 και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί», προσθέτοντας ότι: «Σήμερα οι εργασίες προχωρούν και βρίσκονται σε ώριμο στάδιο, ωστόσο χρειάζεται να επιταχυνθούν. Δεσμευόμαστε ότι θα επενδύσουμε στην στενή συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες του ΥπΑΑτ, με την Κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο, αλλά κυρίως με την τοπική κοινωνία, προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε χρονοκαθυστέρηση και να λάβουμε και την ανάλογη μέριμνα για την  εκτέλεση των τόσο σημαντικών συμπληρωματικών έργων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024