ΕΒΕ Φθιώτιδας: Συζήτηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κ. Τσάμπρας καθώς και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κ.κ. Κωστόπουλος και Κόρκος αντίστοιχα.

27 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Με την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ, κα Τσιούρβα, και την Προϊσταμένη Προγραμμάτων Απασχόλησης κα Ζησοπούλου, συζήτησε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τα προβλήματα που παρατηρούνται ως προς τη λειτουργία και την εξυπηρέτηση του κοινού από τον ΟΑΕΔ Λαμίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κ. Τσάμπρας καθώς και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κ.κ. Κωστόπουλος και Κόρκος αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης μεταφέρθηκαν τα παράπονα και τα αιτήματα ως προς το έλλειμμα επικοινωνίας που παρατηρείται μεταξύ της υπηρεσίας και του κοινού, η καθυστέρηση που δημιουργείται ως προς την πληρωμή και την εκταμίευση των χρημάτων για τις επιχειρήσεις, η πρόοδος των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και μία σειρά επιμέρους προβλήματα.

Τόσο η κα Τσιούρβα, όσο και η κα Ζησοπούλου αναγνώρισαν το πρόβλημα, τόνισαν ότι η υπηρεσία ΟΑΕΔ του Βόλου εργάζεται υποστηρικτικά ώστε να μην υπάρχουν επιπλέον καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλλει προτάσεις στα προγράμματα του ΟΑΕΔ και μετέφεραν τη βούληση και τις ενέργειες του Οργανισμού για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο παράρτημα της Λαμίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης, και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Στήριξης Επιχειρήσεων κ. Σανίδας από την πλευρά τους, τόνισαν ότι η κατάσταση είναι αποτρεπτική προς τις επιχειρήσεις όταν παρατηρούνται δυσλειτουργίες, χρειάζεται να αποκατασταθεί η επικοινωνία ώστε οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν την πορεία των αιτημάτων τους, ζήτησαν να επανδρωθεί η υπηρεσία της Λαμίας με επιπλέον προσωπικό, να εκσυγχρονιστεί το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα αιτήματα μέσω σχετικής παρέμβασης στην Κεντρική Διοίκηση ώστε να επιλυθεί το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Απριλίου 2024