Τρίμηνη παράταση καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης

Για τρεις μήνες ακόμα παρατείνονται τόσο η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος όσο και του επιδόματος στέγασης.

25 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Για τρεις μήνες ακόμα παρατείνονται τόσο η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος όσο και του επιδόματος στέγασης, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού, παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία των δικαιούχων στους δήμους ή στα Κέντρα Κοινότητας. Η τρίμηνη παράταση που δίνεται αφορά τα προγράμματα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» και «επίδομα στέγασης» στις περιπτώσεις που, λόγω λήξης της ισχύος τους, απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης των δικαιούχων κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2021.

Παρακάτω αποτυπώνονται ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων που παρατείνονται και ο μήνας επανυποβολής, υπολογίζοντας τη νέα τρίμηνη παράταση:

Μήνας έγκρισης  Μήνας επανυποβολής, μετά τις παρατάσεις

Μάιος 2020 ή Αύγουστος 2020:   Μάιος 2021

Ιούνιος 2020 ή Σεπτέμβριος 2020:  Ιούνιος 2021

Ιούλιος 2020 ή Οκτώβριος 2020:  Ιούλιος 2021

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

α) Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

Β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία, όμως, παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου, που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024