Δεκάδες προσαγωγές σε παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα

Oι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ.

21 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο μετά από παρέμβαση διαδηλωτών που πέταξαν φυλλάδια υπέρ του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς.

Οι συγκεντρωθέντες, περίπου 100 άτομα, έφτασαν έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Πειραιώς 62 στο Μοσχάτο, λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα, άνοιξαν ένα πανό, φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και στην συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις ή προσαγωγές, εκείνη τη στιγμή.

Ωστόσο μετά την συγκέντρωση, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές από τον σταθμό του ΗΣΑΠ και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ και ειδικότερα στην Κρατική Ασφάλεια.

Πληροφορίες του kathimerini.gr αναφέρουν ότι στην περιοχή έσπευσαν τρεις αστυνομικές κλούβες προκειμένου να μεταφέρουν τους προσαχθέντες.

Ανακοίνωση ΝΔ

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η ενέργεια ομάδας αγνώστων να πετάξουν έξω από τα γραφεία του κόμματος τρικάκια για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

«Προς την ομάδα φωνακλάδων που πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς για να ρυπάνουν το δρόμο με τα χαρτιά τους και να πουν τα χυδαία τους συνθήματα, τους ενημερώνουμε:

• Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι καταδικασμένος δολοφόνος.

• Το χαρτάκι που πέταξαν το οποίο λέει «καμία δήλωση μετάνοιας» απλώς δηλώνει πως συμφωνούν με τις πράξεις του.

• Όσο για το σλόγκαν πως «το κράτος δολοφονεί» θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως ο Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το κράτος τον περιθάλπει.

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Κράτους Δικαίου και υποστηρικτών αμετανόητων δολοφόνων».

ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024