Εκδήλωση Επιμελητηρίου Εύβοιας με τίτλο: «Ανάκαμψη των ΜμΕ: Εργαλεία και Πηγές Χρηματοδότησης».

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από Επιμελητήρια και Συλλογικές οργανώσεις επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα

26 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Με τη συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Ιωάννη Γεροντίτη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 25 Φεβρουαρίου 2021, η εκδήλωση με τίτλο: «Ανάκαμψη των ΜμΕ: Εργαλεία και Πηγές Χρηματοδότησης».

Η εν λόγω εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με τη μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων από  Επιμελητήρια και Συλλογικές οργανώσεις επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα, διοργανώθηκε από την Ευρωβουλευτή ΕΛΚ-ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Ομιλητές ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ κος Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, κος Γιάννης Τσακίρης, η κα Δήμητρα Παπανδρέου, Principal Manager της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και ο κος Μάκης Τικφέσης, εκ μέρους του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς και ο κος Γιάννης Μπρατάκος, Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, κος Παπαθανάσης ανακοίνωσε την ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο 319 επιχειρήσεων με επιχειρηματικά σχέδια ύψους 2,5 δις ευρώ, ενώ ενημέρωσε και για τα τρία προγράμματα ενισχύσεων που είναι αυτή τη στιγμή ανοικτά, συνολικού προϋπολογισμού 525 εκ. ευρώ. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες και έχουν ως στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων, αλλά και την διασφάλιση της σταθερότητας του επενδυτικού περιβάλλοντος με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων.

Ο Υφυπουργός κος Τσακίρης εξήγγειλε την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα λαμβάνουν μέρος τόσο το μέγεθος των επιχειρήσεων όσο και τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Επεσήμανε δε, τη σημασία των μικροπιστώσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά και την μελλοντική ανάπτυξη των επενδύσεων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital).

Η επικεφαλής του προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις κα Δήμητρα Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πρόθεση αλλά και στις επι μέρους πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να υποστηρίξει την ελληνική κυβέρνηση για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων μετά την πανδημία της Covid-19.

Ο Ειδικός στην στήριξη των ΜμΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Enterprise Europe Network», κος Μάκης Τικφέσης αναφέρθηκε αναλυτικά στην στήριξη των ΜμΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Enterprise Europe Network».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024