Γάμος μέσα στο χιονιά στη Μερκάδα Φθιώτιδας από τον Μητροπολίτη Συμεών 

Αψηφώντας την σφοδρή χιονόπτωση, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ετέλεσε στον χιονισμένο Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού, κατάφερε να φτάσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής  Μερκάδος, όπου και ετέλεσε το Μυστήριο του Γάμου.

15 Φεβρουαρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο γραφικό και ορεινό χωριό, στη Μερκάδα της Δυτικής Φθιώτιδος, σε υψόμετρο 850 μ., μέσα στον βαρύ χιονιά της «Μηδείας», μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, κ. Συμεών, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, για να τελέσει τον πρώτο γάμο της χρονιάς, εν μέσω πανδημίας.

Τηρουμένων, μάλιστα, των υγειονομικών μέτρων, και με την συμμετοχή ελαχίστων καλεσμένων, ο Σεβασμιώτατος, ευλόγησε την χαρά της οικογενείας του «λεβέντη ιερέα του χωριού», όπως τόνισε, π. Αθανασίου Αλεξίου,  καθότι η νύμφη είναι κόρη του.

Αψηφώντας την σφοδρή χιονόπτωση, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ετέλεσε στον χιονισμένο Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού, κατάφερε να φτάσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής  Μερκάδος, όπου και ετέλεσε το Μυστήριο του Γάμου. Στο τέλος του Μυστηρίου ο κ. Συμεών με ενθουσιασμό τόνισε: «Χαίρομαι που η πρώτη μου επίσκεψη στην ορεινή και απομακρυσμένη Μερκάδα γίνεται μέσα στην βαρυχειμωνιά και μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα. Σήμερα στην Μερκάδα δεν ευλογώ απλώς ένα νέο ζευγάρι, που αποφάσισε να ενώσει το είναι του εδώ στο απομακρυσμένο αυτό χωριό της ορεινής υπαίθρου και να ξεκινήσει μέσα από το χιονιά την νέα του ζωή, αλλά ευλογώ για μια ακόμη φορά αυτούς τους ήρωες της υπαίθρου, που μένουν στον τόπο τους και τον κρατούν σε κάθε εποχή και με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εύχομαι η αγάπη των παιδιών να είναι λάβα που θα λιώνει όλους τους χιονιάδες της ζωής τους και με τον γάμο τους σήμερα κηρύσσω από εδώ, από την Μερκάδα, την αρχή του τέλους της πανδημίας!! Οι ορθόδοξοι εκκλησιαστικοί γάμοι, όπως τόνισα και άλλη φορά, θα σημάνουν το τέλος της πανδημίας και να θυμάστε: ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα, θα σκοτώσει όμως τον κορωνοϊό και θα σκοτώνει κάθε ιό ό οποίος θα προσπαθεί να δηλητηριάσει την αγάπη! Και ας γίνονται με λίγους καλεσμένους, όπως σήμερα! Κάντε λοιπόν γάμους και εγώ θα είμαι κοντά σας, για να ευλογώ το μυστήριο της αγάπης και του ερωτά σας!»

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ανάγνου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024