,

Μέχρι και νεκρούς ανασταίνουν, για να γλυτώσουν το πρόστιμο

Τα απρόοπτα και ευτράπελα των ελέγχων στην απαγόρευση κυκλοφορίας

3 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Από Το Σάββατο 30/01/2021 ο Δήμος Χαλκιδέων έχει  τεθεί στο  Β΄ επίπεδο –αυξημένου κινδύνου υγειονομικής ασφάλειας ,  στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα .

Οι  έλεγχοι των Αρχών έχουν εντατικοποιηθεί  με σκοπό  την προστασία της Δημόσιας υγεία. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων όμως δε λείπουν  τα απρόοπτα και  τα ευτράπελα.

Και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει ότι πειθαρχεί στα νέα μέτρα, υπάρχει και μια μερίδα  πολιτών, οι οποίοι βρίσκουν τις πιο ευφάνταστες δικαιολογίες για να βγουν από τα σπίτια τους, με τις περισσότερες  να είναι αφοπλιστικά αστείες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας νεαρός που προφασίστηκε ότι πήγαινε να επισκεφτεί τη γιαγιά του, αλλά στις ερωτήσεις των Αστυνομικών έπεσε σε αντιφάσεις και διαπιστώθηκε ότι η αγαπημένη του γιαγιά είχε αποδημήσει «εις Κύριον», πολλά χρόνια πριν.

Άλλος έστειλε μήνυμα με τον κωδικό 2 που αφορά σε αγορές – ψώνια, αλλά σε σχετική ερώτηση ελεγκτή απάντησε ότι πήγαινε στο σπίτι «κολλητού»  φίλου του, που του είχε λείψει και δεν ήξερε τι κωδικό έπρεπε να στείλει.

Άλλος ένας απείθαρχος από χωριό της Νότιας Εύβοιας, σε έλεγχο που του έγινε στην είσοδο της Χαλκίδας, δήλωσε ότι επέστρεφε από την Αθήνα, όπου είχε μεταβεί για να κάνει service  στο αυτοκίνητό του. Οι ισχυρισμοί του όμως αποδείχθηκαν ψευδείς, όταν του ζητήθηκε να δείξει το μήνυμα και την απόδειξη από το συνεργείο. Τότε διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν στην Αθήνα πάνω από δύο ημέρες και απόδειξη δεν υπήρχε.

Μια γυναίκα βρέθηκε σε άλλη πόλη και ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί για ψώνια σε συγκεκριμένο κατάστημα λόγω εκπτωτικών τιμών.

Ένα ακόμα αστείο περιστατικό σημειώθηκε όταν σταμάτησαν έναν νεαρό, ο οποίος είχε γράψει σε απλό χαρτί ότι είναι άνεργος και πάει να ψάξει για δουλειά. Εμείς όπως και να έχει του ευχόμαστε να βρει γρήγορα εργασία.

Τα πιο αστεία βέβαια  συμβαίνουν  με  τους  ηλικιωμένους, μιας και δεν είναι εξοικειωμένοι με τη τεχνολογία και τα smartphones. Έχουν βρεθεί να γράφουν βεβαιώσεις σε χαρτιά υγείας  και σε κομμάτια από χαρτόκουτα, είτε λάθος κωδικούς, είτε λάθος ημερομηνίες, αλλά κυρίως δυσανάγνωστα κείμενα.

Ελπίζουμε οι ελεγκτικές Αρχές να είναι επιεικείς  με τους χαριτωμένους ηλικιωμένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024