Ν. Σιόλιας: Υπέρ της απεργίας των εκπαιδευτικών

Με συντριπτική τους πλειοψηφία, οι σύλλογοι στα σχολεία πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία – αποχή

26 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Αισθάνομαι υπερήφανος!

Η κυβέρνηση του ανέμελου Πρωθυπουργού μας, από την πρώτη μέρα ανάληψης της εξουσίας, έχει βαλθεί ντε και καλά, να καταστρέψει τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης και της Παιδείας, επαναφέροντας τον αναχρονιστικό θεσμό της αξιολόγησης- αυτοαξιολόγησης, της εποχής των αλήστου μνήμης Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου,  χωρίς να επενδύει ούτε cents σ’ αυτήν. Τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς, θέλοντας να περάσει ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι. Τότε πήραν την απάντηση με την κατάργηση των προθέσεων τους, στην πράξη.

Χαιρετίζω τους συλλόγους και τους συναδέλφους που με τις μέχρι τώρα συλλογικές τους αποφάσεις  δηλώνουν μαχητική συμμετοχή στην απεργία – αποχή.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους που συμμετείχαν σ’ έναν ευρύ διάλογο και προβληματισμό που αναπτύχθηκε στο εκπαιδευτικό κίνημα, στις διαδικτυακές ενημερώσεις και συζητήσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες με μαζική συμμετοχή.

Με συντριπτική τους πλειοψηφία, οι σύλλογοι στα σχολεία πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία – αποχή που κήρυξε ο κλάδος, δημοσιοποιούν την ηχηρή απάντηση του κλάδου ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου  Παιδείας και της Κυβέρνησης.

Ας συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και ας πάρουμε τέτοιες αποφάσεις σε κάθε σχολείο με συλλογική και ατομική ευθύνη, όπως αρμόζει στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024