Νέα κατάθεση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη

Πληθαίνουν οι καταθέσεις σε βάρος του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

20 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ακόμη ένας μάρτυρας κατέθεσε στον εισαγγελέα το βράδυ της Παρασκευής εις βάρος του, επιβεβαιώνοντας μέρος των καταγγελιών του 25χρονου σήμερά θύματός του, ότι τον βίασε σε ηλικία 14 ετών το 2010.

Είχε προηγηθεί και η κατάθεση μιας γυναίκας που φέρεται να έχει γνώση σημαντικών πληροφοριών σχετικών με την υπόθεση,

Πρόκειται για τον μάρτυρα που επικαλείται στη μήνυση του ο 25χρονος, το δεύτερο πρόσωπο που έχει μηνύσει τον σκηνοθέτη, καθώς αναφέρει ότι ήταν στην παρέα των παιδιών στα οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε ανήθικες προτάσεις.

Ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του. Εκεί τους προσέφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι η παρέα έφυγε αμέσως από το σπίτι και πως ο ίδιος δεν ξαναπήγε ποτέ, ωστόσο δήλωσε σίγουρος για τον καταγγελλόμενο βιασμό του 25χρονου. Φέρεται να είπε ότι ο καταγγέλλων λέει την αλήθεια, αν κρίνει κανείς από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Ο καταγγέλλων φέρεται να είναι ηθοποιός που τότε ήταν 14 ετών, προσεγγίστηκε από τον καταγγελλόμενο στην πλατεία Μεταξουργείου με τη υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο καταγγέλλων, που σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να είναι και θύτης σεξουαλικής κακοποίησης, υποστηρίζει ότι ο Δ. Λιγνάδης τον βίασε στο σπίτι του ενώ ότι είχε δει και άλλους νεαρούς να πηγαίνουν εκεί.

Ακόμη μία κατάθεση

Το βράδυ της Παρασκευής, κατέθεσε στον εισαγγελέα μια γυναίκα, η οποία συνοδευόταν από τη δικηγόρο ενός από τα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας πήγε στις αρχές μαζί με τη δικηγόρο του Βασίλη, του πρώτου θύματος που κινήθηκε νομικά κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, δεν είναι από τον καλλιτεχνικό χώρο, ωστόσο φέρεται να γνωρίζει σημαντικά πράγματα για την υπόθεση.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είναι ήδη αντιμέτωπος με ακόμη μία μήνυση για βιασμό ανηλίκου, αυτήν τη φορά το 2010, υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί, με τον δικηγόρο του θύματος, Γιάννη Βλάχο, να δηλώνει χθες ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης και τα πραγματικά περιστατικά «προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερόμενου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Η πρώτη μήνυση έχει κατατεθεί από τις 5 Φεβρουαρίου από τον Βασίλη (δεν έχει γίνει γνωστό το επίθετό του) και αφορά εγκλήματα που φέρονται να τελέστηκαν, όταν ήταν 15 ετών, όπως βιασμός, κακοποίηση και ασέλγεια σε ανήλικο. Ο 40χρονος σήμερα Βασίλης μίλησε για την τραυματική εμπειρεία του στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» (Alpha), ενώ για ανάλογη κακοποίηση από τον Δημήτρη Λιγνάδη, έχει μιλήσει και ο Νίκος Σ. στη Ναταλί Χατζηαντωνίου (2020mag.gr), ο οποίος περιμένει την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας για να καταθέσει.

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και άλλες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, μεταξύ των οποίων του Χρήστου Πέρρου (Star) και πρώην μαθήτριας στο Αρσάκειο (2020mag.gr).

Πηγή EfSyn

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024