Ο Χρήστος Παγώνης για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ

Η Δημοτική Παράταξη "Γέφυρα Προόδου & Ελπίδας" του Δήμου Χαλκιδέων για το πάγιο αίτημα της υπογειοποίησης των καλωδίων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

22 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Στο πλαίσιο του 5ετούς Προγράμματος Ανάπτυξης που καταρτίσαμε σαν Δημοτική Αρχή το 2015 και σύμφωνα με το όραμά μας να δημιουργήσουμε ένα Δήμο  Σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, Λειτουργικό με αναπτυξιακή προοπτική και σύγχρονες υποδομές, αποστείλαμε στην ΔΕΗ το συνημμένο έγγραφο – αίτημα, τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2017, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για υπογειοποίηση του υπέργειου Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Δυστυχώς η ηγεσία της ΔΕΗ αγνόησε το έγγραφο και βεβαίως την πρωτοβουλία του Δήμου Χαλκιδέων.

Σήμερα, για ακόμη μια φορά, το αίτημα γίνεται εξαιρετικά επείγον και μετατρέπεται σε αδήριτη αναγκαιότητα.

Αλήθεια, θα ανταποκριθεί η ηγεσία της ΔΕΗ;

Η σημερινή Δημοτική αρχή θα επαναφέρει το αίτημα; Βρίσκεται στις προτεραιότητές της;

Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Το έγγραφο που απέστειλε ο τέως Δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης στις 20/04/2017:

“Κύριε Πρόεδρε,

Σας στέλνω, συνημμένα, φωτογραφικό υλικό από κεντρικές οδούς  της Χαλκίδας, στις οποίες αποτυπώνεται η υπάρχουσα κατάσταση με τις κολώνες της ΔΕΗ να βρίσκονται στο μέσον πεζοδρομίων και να εμποδίζουν την διέλευση τόσο των πεζών, όσο και των ΑΜΕΑ αλλά και μητέρων με τα καροτσάκια μικρών παιδιών. Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες πολιτών, στις υπηρεσίες του Δήμου, είναι καθημερινά και επίμονα.

Πέραν τούτου, η διέλευση καλωδίων, σε κάποιες περιπτώσεις, αγγίζει σχεδόν μπαλκόνια πολυκατοικιών, με κίνδυνο να προκληθεί θανατηφόρο ατύχημα, εκτός του υπαρκτού κινδύνου να διευκολύνεται η πρόσβαση διαρρηκτών  σε οροφοδιαμερίσματα, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας παρακαλώ να ξεκινήσετε, άμεσα, διαδικασίες υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ, προκειμένου να αποφευχθούν τα δυσάρεστα ενδεχόμενα που προανέφερα, τουλάχιστον στο κέντρο της Χαλκίδας.

Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι έτοιμος να συνδράμει όπου χρειαστεί. Αναμένουμε τις δικές σας πρωτοβουλίες, λόγω αρμοδιότητας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024