Σε λευκό κλοιό η Στερεά Ελλάδα – Που χρειάζονται αλυσίδες

Ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο – Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.

14 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Στερεά Ελλάδα από την επέλαση του χιονιά καθώς σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα χιονίζει από χτες το βράδυ, στη Βοιωτία από τα ξημερώματα και την Εύβοια από τις 9:00. Με χιόνι ξύπνησαν και οι κάτοικοι στα παράλια της Φθιώτιδας, οι οποίοι σπάνια αντικρύζουν τέτοιο θέαμα.

Αυτή την ώρα χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση σε Δομοκό, Μπράλο και Δυτική Φθιώτιδα, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί αξεπέραστα προβλήματα. Στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας η κίνηση είναι λιγοστή αλλά εξελίσσεται κανονικά, καθώς στην περιοχή του Μαρτίνου που είναι το πλέον κρίσιμο σημείο κατά μήκος του Εθνικού δικτύου η θερμοκρασία βρίσκεται 4 βαθμούς πάνω από το μηδέν και αυτή τη στιγμή σημειώνονται αραιές βροχοπτώσεις.

Στον δρόμο από Λαμία προς Δομοκό χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση. Ο δρόμος παραμένει ανοιχτός καθώς δεκάδες μηχανήματα ρίχνουν αλάτι και απομακρύνουν το χιόνι. Ωστόσο η ορατότητα είναι ελάχιστη μιας και πυκνή ομίχλη καλύπτει την περιοχή σε μήκος περισσότερο των 30 χιλιομέτρων.

Στον δρόμο Λαμίας – Μπράλου προς Άμφισσα χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση αυτή την ώρα. Τα μηχανήματα κρατούν ανοιχτό το δρόμο ρίχνοντας αλάτι, ενώ υπάρχει πυκνή ομίχλη που επιτρέπει ιδιαίτερα μικρή ορατότητα στους οδηγούς. Η διέλευση αυτού του δρόμου χρειάζεται προσοχή.

Και προς τον Μπράλο, την Άμφισσα αλλά και προς Δομοκό οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο δρόμο από Λαμία μέχρι το Καρπενήσι τα μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από πολύ νωρίς για να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο στη Ράχη Τυμφρηστού.

Στο πεδινό τμήμα οι χιονοπτώσεις ξεκινούν 12 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία και μάλιστα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα.

Το σύνολο των μηχανημάτων της Περιφέρειας και των Δήμων έχουν αναπτυχθεί σε καθοριστικά σημεία του δικτύου ωστόσο όμως οι επιτελείς της Περιφέρειας περιμένουν ένταση των χιονοπτώσεων μετά από τρεις ώρες περίπου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών:

  • Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε. Φθιώτιδας, από 121,250 έως 242,079 χ/θ.
  • Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στο τμήμα του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας, από 56,728 έως 121,250 χ/θ.
  • Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αμφίκλειας – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, από 1η έως 17η χ/θ.

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Στην εθνική οδό Λαμίας – Λάρισας, από 4η έως 54η χ/θ.
  • Στην εθνική οδό Λαμίας – Καρδίτσας, από 4η έως 54η χ/θ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024