,

Σίμος Κεδικογλου: Στόχος μας η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης στην Εύβοια»

Ο βουλευτής έχει επανειλημμένως τονίσει την καθοριστική σημασία του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης ως μοχλών ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας

3 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Αποτελέσματα φέρνουν οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου προκειμένου να καταφέρει ο κόσμος της Εύβοιας να καρπωθεί τα πλούτη του τόπου του.

Ο βουλευτής έχει επανειλημμένως τονίσει την καθοριστική σημασία του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης ως μοχλών ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας, καθώς πολλές δραστηριότητές του, όπως κτηνοτροφία, αλιεία, γεωργία κ.α, αποτελούν βασική πηγή εισοδήματος εισοδήματος και απασχόλησης για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, με την Εύβοια να συγκεντρώνει το 45% της παραγωγής του ελληνικού λευκού κρέατος.

Δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί κλάδοι της οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας συμπεριλαμβανομένων του πρωτογενούς κλάδου και της μεταποίησης ο κ. Κεδίκογλου παρακολουθεί και ενημερώνεται για τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που αφορούν στην καταβολή αποζημιώσεων για covid-19.

Η καταβολή των αποζημιώσεων είναι της τάξεως των 12 εκατομμυρίων ευρώ για τα πτηνά, των 18 εκ. ευρώ για τα χοιρινά και του 1,5 εκ. ευρώ για τον μαύρο χοίρο. Οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις θα ανακουφίσουν πολλούς παραγωγούς της Εύβοιας και παράλληλα θα δώσουν ανάσα σε όσους απασχολούνται στον τομέα της μεταποίησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024