Χρήστος Ταραντίλης: Σε αναμονή των εισηγήσεων των ειδικών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην δηλώσεις του, διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία των πολιτών.

4 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν περισσότερο οι δομές της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, ακολουθώντας, πάντα, τις εισηγήσεις των ειδικών.

Στα σενάρια ενός ολικού lockdown, απάντησε ότι την ώρα που τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία, το καθήκον της κυβέρνησης είναι να προσαρμόζεται σε αυτά.«Την Παρασκευή το πρωί θα συνεδριάσει η Επιτροπή, η οποία και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση το τι πρέπει να γίνει», σημείωσε ο κ. Ταραντίλης και επεσήμανε πως το στοιχείο που θα κρίνει την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων είναι ο ρυθμός μεταβολής των δεδομένων που καταγράφονται καθημερινά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη στήριξη των ανέργων και των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι έχει αποφασιστεί η παράταση των επιδομάτων ανεργίας για όσους η επιδότηση έληξε τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ενώ αναφέρθηκε και στην εφαρμογή προγραμμάτων εργασίας του ΟΑΕΔ, στην αναστολή εισφοράς αλληλεγγύης από τον Ιανουάριο, στη χορήγηση των 534 ευρώ σε όσους μισθωτούς βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% από τις αρχές του έτους.

Ο κ. Ταραντίλης αποκάλυψε την επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο τη Δευτέρα, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ισραήλ, όπου και θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024