Υπεγράφη απόφαση για τις απαλλοτριώσεις στα Καμένα Βούρλα

Το ζήτημα χρονολογείται από το 2003.

24 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Απόφαση, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκαν οι σχετικοί κτηματολογικοί πίνακες, καθώς και το ποσό των 24.180.334,89 ευρώ, που αφορά αποζημίωση δικαιούχων για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί, σχετικά με το έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Καμένων Βούρλων» στην Π.Ε. Φθιώτιδας, υπεγράφη σε συνέχεια συνεργασίας του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

«Η Κυβέρνηση δίνει λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα της περιοχής μας, που χρονολογείται από το 2003», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου, στην οποία αναφέρει: «Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης για την έγκριση των κτηματολογικών πινάκων καθώς και του ποσού των 24.180.334,89 ευρώ σχετικά με τις  εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί για το έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Καμένων Βούρλων».

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει ο δρόμος για τις αποζημιώσεις των περίπου 500 οικογενειών-δικαιούχων για τις εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί στην περιοχή των Καμένων Βούρλων.

Πρόκειται για ένα θέμα που έπρεπε να είχε λυθεί από το 2014 και το οποίο είχε αναδείξει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιάννης Οικονόμου προχωρώντας σε σχετικές επικοινωνίες και ενέργειες τόσο προς τον υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή όσο και με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα».

Φωτογραφία: wikipedia

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024