Την εκτίμηση ότι 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική δεν είναι αρκετές για να βελτιωθούν ικανοποιητικά οι επιδημιολογικοί δείκτες εξέφρασαν επιστήμονες, με φόντο την έναρξη ισχύος, από σήμερα Πέμπτη, των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στο Λεκανοπέδιο.
Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, τάχθηκε υπέρ της χρήσης διπλής μάσκας, σημειώνοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι τον λαιμό.
Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας, δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι πιθανό να χρειαστεί παράταση του lockdown.
Επιπλέον, σημείωσε ότι στην επιτροπή γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας, αν και όπως διευκρίνισε, δεν μιλά για υποχρεωτική χρήση της.
Υπενθυμίζεται πως σε καθεστώς αυστηρού lockdown, με κλειστά σχολεία, καταστήματα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. τις καθημερινές και από τις 6 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα έως τις 5 π.μ., βρίσκεται από σήμερα η Αττική. Αυξημένα είναι τα μπλόκα από νωρίς το πρωί στο λεκανοπέδιο.
Αυξάνονται οι ασθενείς σε ΜΕΘ
Περαιτέρω αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών λόγω της COVID-19, περίπου 1.500 νέα κρούσματα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με μεγάλο αριθμό εργαστηριακών εξετάσεων ανίχνευσης του κορωνοϊού που ξεπέρασαν και σήμερα τις 50.000, και μια Αττική που παραμένει σε τροχιά ανόδου, σε ό,τι αφορά το ιικό φορτίο, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της χθεσινής ημέρας της πανδημίας στη χώρα μας.
Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αχαΐα, όπου χθες εντοπίστηκαν 112 νέα κρούσματα (36,1 ανά 100.000 πληθυσμού). Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 101 νέες διαγνώσεις (9,1), στην Εύβοια 57 (27 ανά 100.000 πληθυσμού) και στο Ρέθυμνο 42 (49 ανά 100.000 πληθυσμού).