Champions League: Σπουδαία ζευγάρια έβγαλε η κληρωτίδα για τα προημιτελικά

Πως βγαίνουν οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

19 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Σούπερ αγώνες έβγαλε η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League, με τις αναμετρήσεις Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης- Λίβερπουλ να ξεχωρίζουν.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Μαρτίου στα κεντρικά γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, η κλήρωση για την προημιτελική αλλα και την ημιτελική φάση του Champions League. Η κληρωτίδα είχε “κέφια”, βγάζοντας σπουδαία ζευγάρια που αναμένεται να καθηλώσουν τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Το πρώτο ζευγάρι που βγήκε από τα χέρια του Τούρκου παλαίμαχου διεθνούς μέσου, Χαμίτ Αλτιντόπ ήταν το Μάντσεστερ Σίτι- Ντόρντμουντ, ενώ ακολούθησε το Πόρτο- Τσέλσι, για να έρθουν στην συνέχεια οι τιτανομαχίες Μπάγερν-Παρί και Ρεάλ Μαδρίτης- Λίβερπουλ.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ “8” ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΤΟ 2020

Μπορεί ο Χάαλαντ να είναι αναμφίβολα ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός στην Ευρώπη και μεγάλο φόβητρο για κάθε αντίπαλο, ωστόσο η κληρωτίδα κάθε άλλο παρά έκανε το χατίρι στην Ντόρντμουντ, αφού την έφερε αντιμέτωπη με την πιο φορμαρισμένη ομάδα εδώ και αρκετούς μήνες στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στο ζευγάρι Πόρτο-Τσέλσι, η ομάδα του Λονδίνου είναι θεωρητικά το αδιαμφισβήτητο φαβορί, παρόλο το γεγονός πως είχε επτά χρόνια να βρεθεί στην οκτάδα. Οι Μπλε του Λονδίνου, είναι αήττητοι επί εποχής Τόμας Τούχελ στον πάγκο τους, έχοντας 9 νίκες και 4 ισοπαλίες στα 13 πρώτα παιχνίδια του Γερμανού στον πάγκο τους, ρεκόρ για οποιονδήποτε προπονητή στην ιστορία της ομάδας. Παρά την αναγεννημένη Τσέλσι, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Πόρτο που έδειξε στην φάση των 16 πόσο κοφτερά δόντια έχει, αποκλείοντας την Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το ζευγάρι που τραβάει πάνω του όλα τα βλέμματα δεν είναι άλλο από αυτό ανάμεσα στην Μπάγερν και την Παρί, αφού πρόκειται για τις δύο ομάδες του περσινού τελικού, με τους Βαυαρούς να έχουν επικρατήσεις των Γάλλων σηκώνοντας τον 6ο ευρωπαϊκό τους τίτλο.

Το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στην Ρεάλ και την Λίβερπουλ, ίσως να είναι το πιο αμφίρροπο. Και οι δύο ομάδες δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά μιλάμε για ένα ντέρμπι, μία αναβίωση του τελικού του 2018, που δεν παύει να επιφυλάσσει μεγάλες συγκινήσεις.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

1.Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ

2. Πόρτο – Τσέλσι

3. Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν

4. Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ

ΤΑ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

Νικητής 3 (Μπάγερν – Παρί) vs Νικητής 1 (Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ)

Νικητής 4 (Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ vs (Πόρτο – Τσέλσι)

Υπενθυμίζεται πως τόσο οι προημιτελικοί όσο και οι ημιτελικοί για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, με τη φιλοδοξία της UEFA να είναι πάντως να γίνει ο τελικός με παρουσία κόσμου στις κερκίδες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Πρώτοι αγώνες: 6-7 Απριλίου

Αγώνες ρεβάνς: 13-14 Απριλίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Πρώτοι αγώνες: 27-28 Απριλίου

Αγώνες ρεβάνς: 4-5 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ

Σάββατο 29 Μαΐου: Ολυμπιακό Στάδιο Κωνσταντινούπολης

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024