Δημοσκόπηση Marc: To 50,7% θέλει Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία

«Hγεμονικό» προβάδισμα στο ερώτημα ποιος είναι καλύτερος πρωθυπουργός

26 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Τον επιλέγει και το 17% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αντί του Αλέξη Τσίπρα- το 54,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι τα πράγματα θα ήταν “περίπου τα ίδια ή χειρότερα” με κυβέρνηση του κόμματος τους

Διχασμένη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον Άλφα, ως προς το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην χώρα μας μέσα στην χρονιά: Το 49,1% δηλώνει αισιοδοξία, ενώ το 48,8% απαισιοδοξία.

«Πρωταθλητές» της αισιοδοξίας είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ – σε ποσοστό 69,1% – ακολουθούμενοι από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, με ποσοστό 65,1 , τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, με 39,4% αλλά και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνουν αισιόδοξοι σε ποσοστό 32,3%

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης , αν και εμφανίζει οριακή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, καταγράφει  «ηγεμονικό» προβάδισμα στο ερώτημα ποιος είναι καλύτερος πρωθυπουργός – ξεπερνά το 50% στο σύνολο των ερωτηθέντων, με το 17% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να τον επιλέγουν, αντί του Αλέξη Τσίπρα!

Αξίζει να σημειωθεί η συμπεριφορά σημαντικού τμήματος της εκλογικής βάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης: πέρα από τις απαντήσεις για το ποιος θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός, το 8,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στο κόμμα του την ευθύνη για το κλίμα όξυνσης του τελευταίου διαστήματος. Επίσης, στην ερώτηση πως θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 15,1% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά ότι «θα ήταν χειρότερα», ενώ το 39,4% λέει ότι τα πράγματα θα ήταν «περίπου ίδια».

Ως προς τον χρόνο εξόδου από την κρίση του κορωνοϊού, το 40% εμφανίζεται να εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί το αργότερο ως την αρχή του καλοκαιριού – ωστόσο, έχουν αυξηθεί ελαφρά εκείνοι που πιστεύουν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα  πριν από το τέλος του 2021.

Η ανάκαμψη της οικονομίας και η διατήρηση της εθνικής ακεραιότητας της θεωρούνται ως «τα μεγάλα στοιχήματα» για την χώρα μας, ενώ ψηλά καταγράφεται η ανάγκη για εθνική ενότητα, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Δείτε όλο το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Μαΐου 2024