Ενισχύει τον εξοπλισμό του ο Δήμος Δελφών με όχημα αξίας 196.000 Ευρώ

Σύμβαση για την απόκτηση οχήματος “αλυσιδάκι” στο Δήμο Δελφών.

29 Μαρτίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου, υπεγράφη από το Δήμο Δελφών, κατόπιν ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, η σύμβαση προμήθειας οχήματος αλυσιδάκι (φορτηγό με αλυσίδα που κουβαλά μεταλλικές σκάφες για ογκώδη αντικείμενα), με τον συνοδευτικό του εξοπλισμό. Το κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 196.000,60 ευρώ και η χρηματοδότησή της προήλθε από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

 

Το εν λόγω όχημα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην παροχή των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και κυρίως στη βελτίωση της καθημερινότητας μέσω της ακόμα καλύτερης διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά στο αντικείμενο της σύμβασης, η προμήθεια περιλαμβάνει:

• Ένα (1) όχημα με υπερκατασκευή – αλυσιδάκι

• Είκοσι τέσσερις (24) σκάφες χωρητικότητας 8 κ.μ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  Δελφών, κ. Χαρίλαος Αγαπητός, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα εξής: «Η αναβάθμιση του εξοπλισμού του Δήμου μας αποτελεί σημαντική παρέμβαση, τα αποτελέσματα της οποίας γίνονται εμφανή σε διάφορους τομείς.

Η συγκεκριμένη προμήθεια θα βελτιώσει τα μέγιστα τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ενισχύοντας σημαντικά τον καθημερινό αγώνα που καταβάλλουν οι εργαζόμενοί της. Σταδιακά και εκμεταλλευόμενοι κάθε εργαλείο χρηματοδότησης ο Δήμος Δελφών καλύπτει με ίδια μέσα τις ανάγκες του, αφενός θωρακίζοντας τον πολύ ευαίσθητο τομέα της υγιεινής, αφετέρου εξοικονομώντας σημαντικά χρηματικά ποσά καθώς η λύση των αναθέσεων προς ιδιώτες για την παροχή υπηρεσιών μειώνεται συνεχώς».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024