Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην Αταλάντη

Δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

25 Μαρτίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και της συμπλήρωσης των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης έγινε σήμερα στην Αταλάντη, έδρα του Δήμου Λοκρών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19.

Η ημέρα άρχισε με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης έγινε η τελετή επίσημης δοξολογίας.

Στην δοξολογία παρέστησαν ο Δήμαρχος Λοκρών, Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, οι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι των ΝΠΔΔ του Δήμου Λοκρών, ο Διοικητής του ΕΣΔΕ, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, ο Διοικητής του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης, ο Υποδιοικητής του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης.

Μετά τη δοξολογία ο Δήμαρχος Λοκρών, κ. Αθανάσιος Ζεκεντές εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και εθνικός ύμνος από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

https://dimos-lokron.gov.gr/5329-2/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024