Επικοινωνία Δημάρχου Λοκρών και Διοικητή 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Σε συνέχεια της κρίσιμης επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο.

23 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Σε συνέχεια της κρίσιμης επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο Λοκρών, πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Λοκρών, Θανάση Ζεκεντέ, και του Διοικητή 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη.

Ο Διοικητής διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο σχετικά με την έμφαση που δίδεται από το δημόσιο σύστημα υγείας στην αντιμετώπιση όλων των νοσηλευόμενων από τον Δήμο Λοκρών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχει εξασφαλιστεί πως για το σύνολο των ασθενών από την περιοχή που θα απαιτηθεί να νοσηλευτεί και να διασωληνωθεί θα υπάρχει διαθεσιμότητα είτε στο Νοσοκομείο Λαμίας, είτε σε οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας (στον Βόλο, στη Λάρισα ή όπου αλλού απαιτηθεί).

Παράλληλα σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Σερέτη στο Δημαρχείο Λοκρών στις 2 Μαρτίου και της συνάντησης με το Δήμαρχο Λοκρών, στην οποία ζητήθηκε η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αταλάντης, ο κ. Σερέτης ενημέρωσε πως εγκρίθηκε η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αταλάντης με έξι επιπλέον θέσεις που περιλαμβάνουν: 2 ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτές, 2 ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας, 1 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων και 1 ΥΕ Φυλάκων.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Διοικητή για τις ενέργειες του και στο πρόσωπο του το σύνολο του Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού, Βοηθητικού και Διοικητικού προσωπικού των Νοσοκομείων της Υγειονομικής Περιφέρειας και ειδικά της Λαμίας, καθώς επίσης και του Κέντρου Υγείας Αταλάντης για τις σημαντικές ιατρικές υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στους ασθενείς από το Δήμο Λοκρών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λοκρών ζήτησε από τον Διοικητή να βοηθήσει στη λήψη, από τους αρμόδιους, απόφασης για την περαιτέρω ενίσχυση, και κατά προτεραιότητα, του εμβολιαστικού κέντρου στην Αταλάντη, προκειμένου να ενισχυθεί η ανοσοποίηση του πληθυσμού της περιοχής, η οποία μέχρι σήμερα θρηνεί σε μόλις 20 ημέρες 15 ανθρώπινες απώλειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024