Ερώτηση Βελόπουλου προς την Υπουργό Παιδείας για δεύτερο τμήμα ΑΕΙ στην Άμφισσα

Δημιουργία δεύτερου τμήματος στην Άμφισσα και μάλιστα, μετεξέλιξη του πρώην ΤΕΙ «ΔΟΕΠΤΜ» σε πανεπιστημιακό.

4 Μαρτίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε ερώτησή του, ο Πρόεδρος Κόμματος και Βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, έθεσε το θέμα δημιουργίας δεύτερου τμήματος ΑΕΙ στην Άμφισσα, όπως ζητούν οι φοιτητές.

Σύμφωνα με πρόσφατα τοπικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Φοιτητικός Σύλλογος του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Άμφισσα), ζητάει επίσημα από τις Πρυτανικές Αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών («ΓΠΑ») να πραγματοποιηθούν όλες οι διαδικασίες (μελέτη βιωσιμότητας), προκειμένου να συμπεριληφθεί στα τρία τμήματα που θα δημιουργηθούν, και το τμήμα Πολιτισμού και Αγροτικού Τουρισμού της Άμφισσας.

Το αίτημα αυτό περιλαμβάνεται σε ανοιχτή επιστολή του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων («ΔΟΕΠΤΜ»), του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Άμφισσα). Σε επικοινωνία του αναφερόμενου Φοιτητικού Συλλόγου με τις Πρυτανικές Αρχές του «ΓΠΑ», ο άνω σύλλογος έλαβε την πληροφορία ότι, επιθυμούν οι τελευταίες την δημιουργία δεύτερου τμήματος στην Άμφισσα και μάλιστα, την μετεξέλιξη του πρώην ΤΕΙ «ΔΟΕΠΤΜ» σε πανεπιστημιακό, το οποίο έχει σχετική συνάφεια με το ανωτέρω γνωστικό αντικείμενο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όλα τα παραπάνω ερωτά ο κ. Βελόπουλος την Υπουργό:

«Προτίθεσθε να παρέμβετε ανάλογα, προκειμένου οι Πρυτανικές Αρχές του «ΓΠΑ» να συνδράμουν και να υλοποιήσουν το αίτημα του Φοιτητικού Συλλόγου του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Άμφισσα), να μετεξελιχθεί το πρώην τμήμα «ΔΟΕΠΤΜ» σε Πανεπιστημιακό Τμήμα, είτε με την ονομασία ”Διοίκηση Πολιτιστικών, Τουριστικών και Αγροτοτουριστικών Μονάδων”, είτε με την ονομασία ”Διοίκηση Μονάδων Τουρισμού”;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024