Φωκίδα: Αίτημα Κυρ. Βελόπουλου για δημιουργία Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Ερατεινή

Ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία για ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

30 Μαρτίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής και Πρόεδρος Κόμματος Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος, θέτει το ερώτημα για δημιουργία Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Ερατεινή Φωκίδας.

Όπως τονίζει, ο κ. Βελόπουλος, κρίνεται αναγκαία και επιτακτική η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμάκιου στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Δωρίδας, προκειμένου να ενισχυθεί η πυροπροστασία κατά τους θερινούς μήνες.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, η πυροπροστασία του εν λόγω γεωγραφικού τμήματος δεν καλύπτεται σε μία μεγάλη απόσταση, περίπου 50 χλμ επί της εθνικής οδού, σημειώνοντας, πως εντός αυτής υπάρχουν περισσότεροι από 15 οικισμοί – ψαροχώρια, με μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και κυρίως, αυξημένο πληθυσμό, κάθε καλοκαίρι. Παράλληλα, ο άνω Δήμος προτίθεται να παραχωρήσει κτήριο με κατάλληλες προδιαγραφές και όλες τις απαιτούμενες παροχές για τις λειτουργικές ανάγκες του ανωτέρω Κλιμακίου, στο κέντρο του οικισμού της Ερατεινής. Τέλος, η ιδιαιτερότητα της κατάστασης στην εν λόγω περιοχή επιβάλλει την επίσπευση των διαδικασιών για άμεση ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου

Θέτει λοιπόν το εξής ερώτημα:

“Προτίθεσθε να εξετάσετε το παραπάνω αίτημα των κατοίκων του Δήμου Δωρίδας και να προβείτε στην ίδρυση του ως άνω προτεινόμενου Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο παραλιακό μέτωπο του εν λόγω Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη ότι, το προτεινόμενο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής, κατά τους θερινούς μήνες;”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

14 Μαρτίου 2024