Για απόπειρα ανθρωποκτονίας ένας εκ των συλληφθέντων στη Νέα Σμύρνη

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που έκανε χρήση αστυνομικής βίας την Κυριακή

10 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 16 συλληφθέντων μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας εξ αυτών που συνελήφθη μετά την επίθεση σε αστυνομικό της ομάδας “Δράσης”. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, “σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών”.

Η αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση ήταν “καθαρή” ενώ δέκα αστυνομικοί εμφανίστηκαν τραυματισμένοι, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Φθορές σημειώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε δέκα αυτοκίνητα της περιοχής και έγιναν επιπλέον 11 προσαγωγές ατόμων.

Σε διαθεσιμότητα μετά από ΕΔΕ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ανθυπαστυνόμος που έκανε χρήση αστυνομικής βίας σε βάρος νέου άνδρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής. Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση του αξιωματικού που διενεργεί την ΕΔΕ, ενώ αναμένεται ίδια απόφαση και για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024