Κ. Μητσοτάκης: κ. Τσίπρα εσείς ενσαρκώνεται την υποκρισία- Είστε πίσω από τις διαδηλώσεις

" Σας επιστρέφω το κατηγορώ"

12 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Στον Αλέξη Τσίπρα και τις μομφές που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την αστυνομική βία, απαντά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Σας επιστρέφω το κατηγορώ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις «17 φορές», όπως μέτρησε, που χρησιμοποίησε τη λέξη ο κ. Τσίπρας. «Εσείς ενσαρκώνεται την υποκρισία» τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχή της ομιλίας του.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως αποδέχθηκε την επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για την αστυνομική βία και τόνισε πως το έκανε για να καταδικάσει τον ξυλοδαρμό του πολίτη από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, ακολούθησε όμως, όπως είπε, η «απόπειρα δολοφονίας» κατά του αστυνομικού στην ίδια περιοχή.

«Όλοι ανατριχιάσαμε με την απόπειρα δολοφονίας του 27χρονου αστυνομικού που βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην πορεία της χώρας τους μήνες του lockdown και την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας με τα εφαρμοσμένα μέτρα. Τόνισε πως «σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση με τις χώρες που αντιμετώπισαν καλύτερα τον κορωνοϊό».

«Είναι ανεπίτρεπτο σήμερα, σε μια εποχή που προσπαθεί η χώρα να ανοίξει την οικονομία της, να έρχεστε εσείς και να δυσφημείτε τα στοιχεία» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και τον κατηγόρησε ότι «επενδύει στο αφήγημα περί αποτυχίας της κυβέρνησης στο μέτωπο του κορωνοϊού κάτι που δεν ισχύει, και δεν το πιστεύει και ο ίδιος». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα πως διαδίδει ψέματα στον ελληνικό λαό.

«Δεν επιτίθεστε στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα. Δεν έχετε στοιχειώδη ευθύνη να δείτε τα πραγματικά δεδομένα, ακυρώνετε μια προσπάθεια όλων των συμπολιτών μας. Τι κερδίζετε;» διερωτήθηκε και τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας «εκφράζει μία μικρή μερίδα πολιτών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024