Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας για τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα

Τίθενται ερωτηματικά για την αξιοπιστία του τρόπου που η εργοδοσία χειρίστηκε το θέμα της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων

3 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Σε ανακοίνωση προέβη το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα. Αναλυτικά:

Τις τελευταίες μέρες ενημερωθήκαμε ότι την προηγουμένη βδομάδα του χιονιά έγιναν τεστ κορονοϊού σε επιχείρηση επεξεργασίας αλουμίνιου στα Οινόφυτα και ενώ βγήκαν αρνητικά, κάποιοι συνάδελφοι άρχισαν να αρρωσταίνουν. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένας συνάδελφος να βρίσκεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στη Χαλκίδα.

Η εξέλιξη αυτή εγείρει ερωτηματικά για την αξιοπιστία του τρόπου που η εργοδοσία χειρίστηκε το θέμα της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Επικοινωνήσαμε με την διεύθυνση προσωπικού για να ενημερωθούμε για το πως έχει η κατάσταση αλλά ακόμα περιμένουμε να μας απαντήσουν.

Το Συνδικάτο από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζομένους και να παρεμβαίνει σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για την ασφάλεια τους.

Η εξέλιξη στην συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά και σε πολλά εργοστάσια της περιοχής επιβεβαιώνουν ότι εστίες υπερμετάδοσης είναι οι μεγάλοι χώροι δουλειάς επειδή το κράτος και η εργοδοσία δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας. Αυτή την ευθύνη τους προσπαθούν να την μετακυλήσουν στους εργαζόμενους: Στο όνομα της «ατομικής ευθύνης» (που είναι αναγκαία) κρύβουν την δικιά τους για την κατάσταση στα εργοστάσια, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Νοσοκομεία.

Δε ζητάμε ελεημοσύνη από την εργοδοσία και το κράτος της, αντιθέτως ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να πραγματοποιηθούν άμεσα μοριακά τεστ σε όλο το προσωπικό με ευθύνη της εταιρείας και του ΕΟΔΥ. Κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του ιού σε περισσότερους εργαζόμενους.
  • Να πραγματοποιηθούν επαναληπτικά τεστ σε διάστημα 3-4 ημερών.
  • Να απολυμανθούν όλοι οι χώροι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργείο.
  • Να υπάρξει εξοπλισμός με αντισηπτικά υγρά στις εισόδους και στους κοινόχρηστους χώρους
  • Να γίνει αποσυμφόρηση κατά την είσοδο και έξοδο των εργαζομένων με διαφορά 10-15 λεπτών.
  • Να καλύψει η εταιρεία με πρόσθετες άδειες τις ημέρες που οι εργαζόμενοι θετικοί στη νόσο covid-19 θα χρειαστεί να λείψουν από την εργασία τους λόγω ενδεχόμενης καραντίνας.
  • Τώρα να στελεχωθούν επαρκώς οι αρμόδιες Υπηρεσίες για να πυκνώσουν οι έλεγχοι στα εργοστάσια.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και το Συνδικάτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ